O nama | Impressum | Kontakt | Marketing | Forum | Prijavi se
image1
10. Travanj, 2017., objavio: BikeMagazin
0
Najava: 22. Međunarodna biciklistička trka "Tuzla - 25.maj"

U organizaciji BK Zmaj od Bosne Tuzla 20.maja će se 22.put po redu održati međunarodna biciklistička trka “Tuzla – 25.maj”. Pripreme za trku teku po predviđenom redu, a kako organizator ističe, očekuje se dolazak velikog broja biciklista iz cijelog regiona.

Ovo je najstarija međunarodna manifestacija u BIH. Prva trka je vožena 25. Maja 1996 godine i čak tada bila je međunarodnog karaktera. Na startu trke su se našli Italijani, Hrvati i Mađari te prve godine pobjedu je izvojevao naš poznati biciklist, Davor Jelović iz Zenice”, izjavio je Hajrudin Trle.

Masovnost učesnika je zagarantovana, konkurencija će biti velika i teška, a mi ćemo kao i dosadašnjih godina uraditi sve da obezbjedimo sve neophodne preduslove”, dodao je Trle.

Trka će se voziti za vikend, subota 20.maja, na trasi Tuzla – Tojšići – Kalesija – Sapna(okretište) – Kalesija – Tojšići – D.Čaklovići, u dužini od 80km. Na trci će biti jedan Brdski Cilj u spomen pokojnog Nebojše Petrovića i dva Prolazna Cilja u spomen pokojnog Radović Steve i Marić Dejana. Nakon trke organizator je osigurao okrijepu za sve učesnike.

                                                    PROPOZICIJE TRKE  

Datum: 20. maj 2017 godine – Subota                  
Kategorije: Juniori / U23 / Elita i Amateri registrovani za 2017. Trka se boduje za Premijer ligu BIH

Drumska trka: 20.05.2017 – Start u 12:00h             
Dužina staze: 80km                                                          
Relacija trke: Tuzla – Tojšići – Kalesija – Sapna(okretište) – Kalesija – Tojšići – D.Čaklovići

Prijava ekipa: Prijave ekipa do 19.05.2017.god., na fax: 035225470; mob 061728737 mail: trlehajrudin@hotmail.com (radi obezbjeđenja svečanog ručka). Broj učesnika nije ograničen.

Podjela brojeva: Ispred (Narodnog pozorišta u centru grada kafe Sidney) od 09:00h do 11:00h.

PRAVILA: UCI pravilnik, tehnički pravilnik BSBiH i ove propozicije. Trkom rukovodi izvršni odbor, neposredni izvršilac je direktor trke.

Nagrade: Za sve kategorije su po pravilniku BSBIH,organizator nagrađuje prvoplasiranih pet vozača bez obzira iz koje kategorije su vozači. Na trci će biti Brdski Cilj u spomen pokojnog Nebojše Petrovića i dva Prolazna Cilja u spomen pokojnog Radović Steve i Marić Dejana.

Ostalo: Organizator obezbjeđuje zajednički ručak za sve učesnike. Svojim startom takmičari usvajaju ove propozicije, tehničke pravilnike, sportske standarde u biciklizmu i saobraćajnim propisima. Svi vozači voze na svoju odgovornost i organizator ne snosi nikakve posljedice prema takmičarima ili trećim licima prije, za vrijeme i poslije trke. Svaki takmičar mora biti dostojno obučen i obavezno nositi kacigu.

Napomena: U pratnji/karavanu trke, mogu samo biti oni koji posjeduju UCI licence. U karavanu ne smije biti motocikli ili motor osim obilježenih oznakama organizatora.

ORGANIZATOR IMA PRAVO DOPUNE I IZMJENE PROPOZICIJA

Propozicije trke "Tuzla 25.maj" možete skinuti OVDJE

Takmičari su obavezni prihvatiti odluke direktora trke, a one se saopćavaju vođama ekipa najkasnije 30 minuta prije starta.


0 komentara

Potrebno je popuniti sva polja označena sa * (vaš email neće biti prikazan)