O nama | Impressum | Kontakt | Marketing | Forum | Prijavi se
image1
17. Svibanj, 2017., objavio: BikeMagazin
0
Najava: 5. Tour de Igman

U organizaciji BK TREK Team Sarajevo odnosno UG KSOR Partizan organizuju se 5 (peti) po redu biciklistički event  pod nazivom Tour de Igman 2017.

Cilj ovog eventa je promocija biciklizma u Sarajevu te promocija Olimpijske planine Igman. Prošle godine bilo je registrovano preko 300 učesnika, a obzirom da je ovo mali jubilej nadaju se i većem broju biciklista. Posebno očekujemo bicikliste iz drugih gradova  BiH.

          

Okupljanje učesnika je planirano u nedjelju 21.05.2017.g u 9 sati  u Velikoj aleji na Ilidži (veliki parking), a početak vožnje zakazan je za 10h gdje će učesnici započeti rekreativnu vožnju dužine 30km, novim izuzetnim makadamskim putem te uživati kroz planinu Igman.

Učesnici će se se kretati unaprijed zacrtanom rutom sa startom  Veliki park  – Velika aleja – Jasike – Stojčevac – Kovači – Osmice – Šajina Kuhinja – Lasički stan – raskršće (džamija-Veliko polje) – Mrazište – Cilj, gdje je po dolasku za sve učesnike obezbijeđen ručak.

Projektom se takođe povezuju bitna historijska mjesta na Ilidži i Igmanu te istovremeno promoviše ekologija i zdravlje kroz sport.

Maloljetni biciklisti mogu učestvovati uz pratnju roditelja. Obavezna je zaštitna oprema i tehnički ispravan bicikl, te dovoljne količine vode obzirom na nedostatak iste tokom vožnje.

Kao i svake godine ovaj događaj će biti obezbijeđen od strane MUP-a Kantona Sarajevo, kao i Gorske službe spašavanja Sarajevo.

Iako vožnja nije takmičarskog karaktera za najbržeg i najbržu učesnicu, za najmlađeg učesnika, te najstarijeg učesnika i najbrži par kompanija TREK BIKE CENTAR je obezbijedila i nagrade.

Ovaj projekat realizovan je uz pomoć Općine Ilidža te kompanija Sarajevski kiseljak,Vispak, Sprind,  GumaM, Alukoenigstahl, Arcus, Global One, Procedo, Petrol, koji su takođe pripremili nagrade za najsretnije”, izjavio je pred. BK TREKTeam Sarajevo Senad Bečković.

Press: Trek Team Sarajevo 


0 komentara

Potrebno je popuniti sva polja označena sa * (vaš email neće biti prikazan)