O nama | Impressum | Kontakt | Marketing | Forum | Prijavi se
image1
09. Svibanj, 2017., objavio: BikeMagazin
1
Najava: Međunarodna biciklistička trka "Tuzla 25.maj"

Biciklistički klub "Zmaj od Bosne" će 22. put po redu organizirati međunarodnu biciklističku trku "Tuzla 25.maj", koja će se ove godine održati u subotu, 20.5.2017 godine.

Pripreme za trku teku po predviđenom redu, a kako organizator ističe, očekuje se dolazak velikog broja biciklista iz cijelog regiona. Bitno je spomenuti da i ove godine na trci "Tuzla 25.maj" učešće uzima Matija Kvasina, koji je prošlogodišnji pobjednik trke, te ove godine brani svoj naslov. 

"Masovnost učesnika je zagarantovana, konkurencija će biti velika i teška, a mi ćemo kao i dosadašnjih godina uraditi sve da obezbjedimo sve neophodne preduslove. Očekujemo učešće biciklista iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Austrije, Mađarske, Belgije i ostalih zemalja regiona, a kako se trka vozi i za Premijer ligu BiH očekujemo i odličan odziv bh. biciklista", navode ispred organizatora trke i dodaju:

"Trka će se voziti za vikend 20.maja, na trasi kao i proteklih godina, dakle Tuzla – Simin Han – Kalesija – Sapna – Kalesija – Čaklovići, sa dva Prolazna Cilja (PC) koja će biti posvećena Dejanu Mariću i Stevanu Radoviću, te jednim Brdskim Ciljem (BC) koji je posvećen Nebojši Petroviću. Trku ćemo ove godine okončati brdskim ciljem u Čaklovićima što je poseban izazov za bicikliste. Nadamo se fer i korektnoj borbi učesnika a naravno i dobrom druženju koje nikada ne izostane", zaključuje organizator.

PROPOZICIJE TRKE “Tuzla 25.maj” možete pogledati OVDJE.

 


1 komentara

Potrebno je popuniti sva polja označena sa * (vaš email neće biti prikazan)

  • Hvala na podršci ovoj prvoj sportskoj međunarodnoj maifestaciju koja je održana u Bosni i Hercegovini 25.05. 1996 godine u Tuzli u organizaciji biciklističkog kluba Zmaj od Bosne

Učitaj još komentara