O nama | Impressum | Kontakt | Marketing | Forum | Prijavi se
image1
07. Srpanj, 2017., objavio: BikeMagazin
0
Novi dresovi Reprezentacije Bosne i Hercegovine

Biciklistički Savez Bosne i Hercegovine upravo je na svojim službenim stranicama predstavio službeni dres Reprezentacije Bosne i Hercegovine. Dresovi su predstavljeni upravo pred odlazak Reprezentacije na Balkansko Prvenstvo, koje se ove godine održava u Naupaktus, Grčka.

Selektor MTB Reprezentacije, Amar Njemčević sazvao je sve vozače Reprezentacije na zajednički trening i pripreme pred Balkansko Prvenstvo. Trening će se obaviti u Vitezu, gdje se ovaj tjedan održava i XCO Državno Prvenstvo.

Vozači koji će po prvi put na sebe obući nove dresove Reprezentacije i predstavljati Bosnu i Hercgovinu na Balkanskom Prvenstvu u Grčkoj su: Elite Men - Haris Puškar, Haris Hrustanović (BK Mostar), Ivan Širić (BK Pedala); Junior Men - Ivan Deronja (BK Livno), Duratbegović Dino (BBK Daj krug); Kadet Men - Lukić Siniša (BK Prijedor), Kolad Adem (BK Kladanj); Elite/U23 Žene - Lejla Tanović (BK Puls), Alma Aligajić (BK Puls); Trener - Amar Njemčević; Pratnja - Jako Deronja, Adnan Mekić.

Čini nas sretnim kada vidimo ovu omladinu koj sa ponosom voze i predstavljaju našu zemlju na jednoj ovako jakoj utrci. Biciklizam kao sport u Bosni i Hercegovini nije u zavidnoj situaciji, na slična je situacija u cijelom okruženju. Mi kao UO BiSaBiH ćemo nastavljati da radimo u pravom smjeru kako bi našoj djeci i vozačima omogućili sve potrebne uvjete za ovaj sport”, izjavio je Zlatko Berbić, Predsjednik BiSaBiH.

 

"Dresovi su poslati prema UCI na usvajanje i uskoro očekujemo pozitivan odgovor", dodao je Berbić.

Bitno je napomenuti da je dresove za Reprezentaciju osigurao Nikola Soković (SokovićSport), dok je na dizajnu radilo udruženje “Giro di Sarajevo”. Izrada dresova povjerena je tvrtci GBT iz Banja Luke.

Po informacijama koje imamo, dresovi Reprezentacije BiH će biti pušteni u slobodnu prodaju. Cijena dresa će se kretati cca. 50KM, a sav prihod od dresova će ići na račun BiH Reprezentacija (Cesta/MTB). 


0 komentara

Potrebno je popuniti sva polja označena sa * (vaš email neće biti prikazan)