O nama | Impressum | Kontakt | Marketing | Forum | Prijavi se
image1
28. Kolovoz, 2017., objavio: BikeMagazin
0
Održan Giro Drag Race

Sarajevo je proteklu nedelju bilo domaćin treće po redu jedinstvene trke ubrzanja na biciklima “Giro Drag Race”, koja se od 18 do 19 sati odvijala na Vilsonovom šetalištu. Učestvovala su 32 takmičara, a pobjedu je ostvario Kamer Kolar koji je 200 metara prošao za 25 sekundi. Organizator je udruženje za promociju urbanog biciklizma Giro di Sarajevo, a utrku je podržala kompanija Lactalis BH sa proizvodom Dukat Fit.

„Sve naše dogođaje radimo kako bismo promovisali biciklizam kako u Sarajevu, tako i u BiH. Biciklistički savez BiH je prepoznao da se radi o takmičenju koje ima upravo tu namjeru i dobili smo njihovu podršku. Na Giro Drag Race-u omogućeno je da svi bicklisti dođu i okušaju se u ovom takmičenju, bez obzira da li članovi nekog kluba ili ne“, izjavio je Nisad Selimović, predsjednik Udruženja Giro di Sarajevo.

  

“Naše prijateljstvo sa udruženjem Giro traje već duže vrijeme i rado podržavamo sportske projekte koje iniciraju u Sarajevu i drugim gradovima. Ova utrka je sjajna prilika za bicikliste da testiraju svoje umjeće i brzinu na točkovima, a sve u jednom zabavnom i rekreativnom sportskom duhu”, izjavio je Haris Kadenić, voditelj marketing sektora kompanije Lactalis BH.

Jedina trka ubrzanja na biciklima koja se održava u našoj regiji, i na koju se može prijaviti bez ilicenci i potpuno besplatno, ove godine ponudila je i novitete. U odnosu na ranija pravila, da se par takmičara bori za prvo mjesto u vožnji na 100 metara, ovaj put takmičari su trebali preći duplo dužu razadaljinu, uz okretanje na polovici staze. Prvih 16 parova izvučeno je nasumično, dok je nastavak takmičenja realiziran po kup sistemu.

 

Nakon utrke svi učesnici su imali priliku da, konzumacijom proteinskog napitka Dukat fit, brzo obnove snagu i energiju koja im je itekako bila potrebna u ovom zahtjevnom bike takmičenju. 


0 komentara

Potrebno je popuniti sva polja označena sa * (vaš email neće biti prikazan)