O nama | Impressum | Kontakt | Marketing | Forum | Prijavi se
image1
12. Lipanj, 2017., objavio: BikeMagazin
0
Vasenica organizator XC Eliminator Državnog Prvenstva

Biciklistički klub “KPL Vlasenica” 02.07.2017. godine je domaćin i organizator Državnog prvenstva u brdskom biciklizmu – “ELIMINATOR XCE”, koje se prvi put organizuje u BiH u ovoj disciplini.

Utrka se vozi na kružnoj stazi dužine 1km, koja je svojim poližajem atraktivna za gledatelje, a vozi se po sistemu elininacionih krugova. Bitno se napomenuti da se utrka boduje i za Premijer ligu BiH, tako da se očekuje učešće natjecatelja iz cijele BiH.

Organizatori su najavili da će osim licenciranih kategorija, biti organizirana i trka za kategoriju “Hobi”, odnosno nelicencirane bicikliste, tako da je zabava zagarantirana svima.

Čini nas izuzetno sretnim što je pred nas stavljen izazov organizacije jednog ovakvog događaja, koji se po prvi put organizira u Bosni i Hercegovini. Samom organizacijom ovog događaja pokazujemo koliko je "KPL Vlasenica" ozbilljan klub i ozbijno shvatamo zadatke koji su pred nama. Trka Eliminator - XCE je trka koja se vozi na kružnoj stazi po sistemu eliminacija. U prvoj vožnji startaju 4 takmičara, a u drugi krug idu dva prvoplasirana, te samim time što je staza atraktivna, očekujemo jako uzbudljivo natjecanje", izjavio je Željko Lukić.

Ovim putem pozivamo sve bicikliste da se odazovu ovom događaju, a mi ćemo se kao i do sada potruditi da budemo dobri domaćini”, dodao je Lukić.

PROPOZICIJE UTRKE XC Eliminator možete pogledati OVDJE.

 


0 komentara

Potrebno je popuniti sva polja označena sa * (vaš email neće biti prikazan)