O nama | Impressum | Kontakt | Marketing | Forum | Prijavi se
image1
24. Ožujak, 2017., objavio: BikeMagazin
2
Biciklistički Savez Crne Gore održao vanrednu Skupštinu

Jučer je u prostorijama Matice crnogorske u Rožajama održana vanredna, izborna Skupština Biciklističkog saveza Crne Gore.

U radu Skupštine učestvovali su predstavnici najboljih crnogorskih biciklističkih klubova koji su na međunarodnom planu afirmisali crnogorski biciklistički sport: “CICLOMONT” iz Bijelog Polja, BK “PLJEVLJA” iz Pljevalja, BK “MORNAR” iz Bara, kao i oni klubovi koji su licencirali svoje bicikliste za takmičarsku 2017. godinu: BK “AHMICA” iz Rožaja, Profesionalni biciklistički klub “CICLOMONT” iz Bijelog Polja i Biciklistička organizacija “PUTEVIMA KRALJA NIKOLE”.

Od aktivnih klubova  na vanrednoj Skupštini jedino nije bio  prisutan predstavnik “MONTENEGRO FOCUS RACING” - novoformiranog Biciklističkog kluba iz Podgorice.

Inače, Vanredna izborna Skupština Biciklističkog saveza Crne Gore održana je na osnovu Odluke Redovne Skupštine Biciklističkog saveza Crne Gore održane 24. decembra 2016. godine u Podgorici, jedan dan prije isteka utvrđenog roka.

Na jučerašnjoj Skupštini u svemu je potvrđena istinitost Zapisnika sa Skupštine  BSCG održane u Podgorici  dana 24. 12. 2014. godine sa ispravkom odsutnosti jednoga, greškom, upisanog učesnika, pa je u tom dijelu predmetni Zapisnik ispravljen.

Takođe jednoglasno je podržana, kao u svemu i zakonita Odluka o osnivanju Biciklističkog saveza Crne Gore donesena 7. februara 2015. godine.

Utvrđeno je da su toj Osnivačkoj Skupštini direktno prisustvovala tri Biciklistička kluba, kao i dva koja su podršku dali elektronskim putem.

Odluka je, od strane BK “DŽADA” osporena jer je treći, prisutni osnivač: Biciklistički klub “PUTEVIMA KRALJA NIKOLE” pogrešno tretiran kao NVO.

Iz tog razloga, a zbog budućih mogućih, formalnih primjedbi prisutni delegati, na jučerašnjoj Vanrednoj Izbornoj Skupštini Biciklističkog saveza Crne Gore jednoglasno su donijeli Odluku o formiranju Biciklističkog saveza Crne Gore.

Osnivači BSCG su: Biciklistički klub “Ciclomont” iz Bijelog Polja, Biciklistički klub “Pljevlja” iz Pljevalja, Biciklistički klub “Mornar” iz Bara i Biciklistički klub “Ahmica” iz Rožaja.

Odluku o osnivanju Biciklističkog saveza Crne Gore podržali su, takođe, prisutni delegati: Profesionalnjog Biciklističkog kluba “Ciclomont” iz Bijelog Polja, zatim Biciklističke organizacije “PUTEVIMA KRALJA NIKOLE” i Sudijske organizacije Crne Gore.

U izbornom dijelu rada Vanredne Skupštine Biciklističkog saveza Crne Gore utvrđeno je da mandat Predsjednika BSCG Branku Hajdukoviću traje do 07. februara 2019. Godine, kome je novom Odlukom o osnivanju BSCG mandat produžen do 23. marta 2021. godine.

Za Generalnog sekretara BSCG izabran je Zdravko Janjušević, za Predsjednika Disciplinske komisije Josif Božović, advokat iz Bijelog Polja, a za Predsjednika Sudijske organizacije Živko Senić iz Podgorice.

Za  Predsjednika Komisije za marketing i EPP imenovan je prisutni Ruzmir Osmanović, reporter iz TV “SUN”.

Potvrđeni su mandati Predsjednika Komisija: Dr Ivani Hajduković iz Podgorice za antidoping, Ane Petrović- Cerović iz Nikšića za Predsjednicu Takmičarsku komisiju, dok je za Predsjednik Nadzornog odbora imenovan Gospodin Ljubisav Kovačević iz Tužilaštva Crne Gore.

Jednoiglasno je podržano da selektor biciklističke Reprezentacije Crne Gore i dalje bude Borisav Marković iz Bijelog Polja.

Inače, boravak u Rožaju, Predsjednik BSCG Branko Hajduković je iskoristio za sastanak sa Direktorima Rožajskih Osnovnih škola povodom realizacije Edukativnog projekta “Mala škola biciklizma” sa ciljem podizanja saobraćajne kulture kod, u saobraćaju, najugroženije popilacije djece osnovnog uzrasta, za šta u ovom gradu vlada veliko interesovanje.

Za buduću sportsku saradnju sa susjedima bio je od bitne važnosti jučerašnji sastanak u Peći Predsjednika Hajdukovića sa Predsjednikom  i Generalnim sekretarom Biciklističkog saveza Kosova Avni Nuhom i Njazi Berišom održan u kultnom pećkom hotelu “DUKAGINI” kao i sa predstavnicima Opštine Dečani: Bajramom ČekuomShkelzenom Gočijem  sa ciljem moguće realizacije sada aktuelnih  zajedničkih IPA projekata Međugranične saradnje Evropske unije Crne Gore i Kosova.

Ruzmir Osmanović


2 komentara

Potrebno je popuniti sva polja označena sa * (vaš email neće biti prikazan)

  • bane

    Hajduk,,mgu li ja dobiti neku funkciju kad vec delis sakom i kapom.?
    koja smijurija od coveka

  • MALAC

    Mozes Bane da budes ekonom, da nam cistis i peres

Učitaj još komentara