O nama | Impressum | Kontakt | Marketing | Forum | Prijavi se
  • image1
  • image2
  • image3
  • image4
  • image5
  • image6
  • image7
  • image8
  • image9
21. Kolovoz, 2017., objavio: BikeMagazin
0
Biciklistički dan u Plužinama

Biciklistički dan u Plužinama je tradicionalna manifestacija koju organizuje Biciklsitički klub Perun iz Nikšića ,a  koja pored promocije bicilizma i sportskih vrijednosti ,promoviše i promociju korišćenja bicikla kao ekološkog prevoznog sredstva koje ne zagađuje životnu sredinu.

Bicikl se svrstava među pedeset najboljih izuma čovječanstva zbog svoje jednostavnosti i funkcionalnosti.Po nekim procjenama, već ima više od dve milijarde bicikala u upotrebi širom svijeta. Preko 50 odsto ljudske populacije zna kako da vozi bicikl.

Korištenje bicikla od najmlađe dobi razvija osjećaj za ravnotežu i motoriku, te podstiče spretnost,a do  5. godine života sva djeca mogu voziti bicikl,nama je cilj u BK PERUN promovisati bicikl kao sportski rekvizit i alternativno prevozno sredstvo koje ne zagađuje životnu sredinu.A vremenom djeca će steći naviku voziti ,samo je bitno predstaviti vožnju na biciklu kao doživljaj koji im  omogućava da stignu brže na odredište nego da pješače.

Djeca uče vrlo brzo, uz nekoliko jednostavnih koraka i puno ohrabrenja, većina djece može naučiti voziti dječji bicikl, u manje od sat vremena.

Cilj današnjeg takmičenja na poligunu ,više je imao za cilj podsticanje najmlađih da se bave sportom ,da steknu naviku vožnje bicikla ,da osjete takmičarski duh i radost koji za sobom nose sportski tereni .

Za one malo starije vožnja kroz Plužine bila je nešto zahtjevnija i duža ,trebalo je pokazati i fizičku spremnost i dobru kondiciju.

Da planinski biciklizam pored toga što je olimpijski sport ,predstavlja vrlo atraktivan vid rekreacije i turistički proizvod pokazuju tiristi koji učestvuju na ovom događaju.

Ranijih godina imali smo učesnike iz inostranstva ,a na današenjm takmičenju pažnju su privukli gosti sa primorja tačnije Budve ,koji odmor provode u Plužinama.Djevojčice Teodora i Marija Gracun oduševljene okolinom i planinama koje okružuju Plužine ,svoj odmor koji provode sa bakom i djedom   upotpunile su  osvajajući i sportska priznaja u biciklizmu .

Još jednom planinski biciklizam pokazuje da može postati turistički proizvod broj jedan u planinskoj zemlji kao što je naša.

Rezultati:Poligon takmičenje za djevojčice                 
1. Jovović Jovana                                                      
2. Gracun Marija                                                      
3. Glomazić Lara                                                      

Pioniri:                                                                    
1. Stefan Ćalasan                                                
2. Glomazić Luka                                                 
3. Krunić Mladen                                                     

Kategorija Pionirke                                             
1. Bakrač Vladana                                             
2. Nikčević Jovana                                                   
3. Gracun Teodora                                                      

U kategoriji Hobu sport najbolji je bio Vladimir Jovović ,drugi Radule Cerović, stariji pionir Nemanja Krunić,drugoplasirani Đorđije Cerović dok je najbrži i najuspješniji na poligonu od  dječaka bio Grgur Saša, a najmlađa učesnica Glomazić Lena 3 god.

Manifestacija je organizovana uz podršku Opštine Plužine,Regionalnog parka Piva i firme Okov.

Press: Ana Petrović Njegoš-Biciklistički klub Perun 


0 komentara

Potrebno je popuniti sva polja označena sa * (vaš email neće biti prikazan)