O nama | Impressum | Kontakt | Marketing | Forum | Prijavi se
image1
28. Ožujak, 2017., objavio: BikeMagazin
20
Destruktivni Reformisti unutar BSCG

Nažalost, nemiri unutar Biciklističkog Saveza Crne Gore se nastavlju, još od redovne Skupštine Biciklističkog Saveza Crne Gore koja je održana 24.12.2016 godine sa točkama Dnevnog Reda koje su unijele nesuglasice među članicama Saveza, prepucavanja i razmirice na posustaju. Napomenimo, prošlog tjedna održana je Vanredna Skupština Saveza Crne Gore, a čije smo izvješće prenijeli na našim stranicama, nije najbolje prihvaćeno među nekih klubovima, te su na mail redakcije poslali svoje Reagovanje na izvještaj sa Skupštine BSCG-a od 23. marta 2017.

Danas smo na mail redakcije dobili službeni odogovor Saveza Crne Gore na tekst koji je objavljen na portalu BikeMagazin, a odgovor je potpisan od generalnog sekretara Biciklističkog Saveza Crne Gore, gdina. Zdravka Janjuševića.

Isti prenosimo u cijelosti:                                                

Gospodin Siniša Milidrag navodni koordinator radne grupe registrovanih biciklističkih klubova koji u predstavljanju ističe da je biciklistički sudija i gospodin Ratko Rakić, Presjednik Rekreativnog Biciklističkog Kluba “Džada” iz Podgorice, u protekla tri mjeseca neumorno “rade” da unaprijede funkcionisanje BSCG na čemu smo vam posebno zahvalni u koliko je ta namjera iskrena. Ovoga puta pokušali su da dovedu u sumnju odluke donijete na vanrednoj Skupštini održanoj u Rožaju 23.03.2017godine.

Kao problem navodno ističu da nijesu znali da se radi o izbornoj skupštini, a da su znali masovno bi učestvovali na istoj, a što se odnosi na 6 registrovanih rekreativnih klubova koji ukupno imaju samo dva licencirana takmičara. Gospodin Rakić je u želji da “unaprijedi” rad BSCG-a pokrenuo inicijativu Upravi za inspekcijske poslove kojom je tražio obavljanje inspekcijskog nadzora protiv BSCG-a smatrajući negov rad nelegitimnim, a zajedno sa gospodinom Sinišom Milidragom kod Minisarstva Sporta provjeravao je validnost registracije ovog Saveza.

Radi podsjećanja, poziv za održavanje vanredne skupštine Vam je dostavljen 15.marta 2017 godine sa predloženim dnevnim redom  u kome se kaže u tački 4. Razmatranje odluke o izboru organa BSCG donesenih na sjednici od 25.02.2017 godine.

U pomenutoj odluci  na skupštini održanoj 25.02.2017 godine  iz sastava rekreativnih klubova bili su izabrani: Generalni Sekretar, Presjednik odbora  za drumski biciklizam, Presjednik disciplinske komisije i Presjednik Sudijskog odbora BSCG-a.

Nakon toga BSCG-u je sa strane navodne radne grupe dostavljena informacija da oni ne prihvataju izborne funkcije, pa da bi Savez kao i njegovi organi funkcionisao u punom kapacitetu na Skupštini u Rožaju izarane su druge ličnosti

Mislimo da ste u zabludi da ako se promijeni upravljačka struktura u BSCG  da će rekreativni ili bilo koji drugi klubovi biti finansirani preko BSCG.

Zakonom o Sportu Crne Gore precizno su definisani nadležnosti, rad i ciljevi nacionalnih sportskih saveza.

Radi podsjećanja citiramo Vam iz odluke o osnivanju BSCG-a njegove nadležnosti a koje su propisane na osnovu Zakona o sportu u čl.58 su taksativno pobrojane nadležnost nacionalnog sportskog saveza

Citiramo ČL.58 Zakona o sportu:

Nacionalni sportski savez naročito: podstiče i razvija odgovarajući sport; usklađuje aktivnosti svojih članova; utvrđuje, organizuje i sprovodi sistem takmičenja; registruje i vodi evidenciju članova, sportista i drugih sportskih stručnjaka; brine o unaprjeđivanju stručnog rada i osposobljavanju stručnih radnika; brine o kategorisanim i vrhunskim sportistima; sarađuje sa nadležnim organima, organizacijama i institucijama; obavlja i druge poslove i zadatke određene ovim zakonom i opštim aktima nacionalnog sportskog saveza.

     Osim poslova iz stava 1. ovog člana, nacionalni sportski savez organizuje nacionalna sportska prvenstva; brine o nacionalnoj sportskoj ekipi i predstavlja svoj sport pred odgovarajućim međunarodnim sportskim asocijacijama; uređuje pitanja koja se odnose na registraciju sportista, prava sportista, prava kategorisanih i vrhunskih sportista, promjene statusa sportista, prava nastupa stranaca za crnogorske klubove i odgovornost sportista i sportskih radnika.Nacionalni sportski savez naročito: podstiče i razvija odgovarajući sport; usklađuje aktivnosti svojih članova; utvrđuje, organizuje i sprovodi sistem takmičenja; registruje i vodi evidenciju članova, sportista i drugih sportskih stručnjaka; brine o unaprjeđivanju stručnog rada i osposobljavanju stručnih radnika; brine o kategorisanim i vrhunskim sportistima; sarađuje sa nadležnim organima, organizacijama i institucijama; obavlja i druge poslove i zadatke određene ovim zakonom i opštim aktima nacionalnog sportskog saveza.
     Osim poslova iz stava 1 ovog člana, nacionalni sportski savez organizuje nacionalna sportska prvenstva; brine o nacionalnoj sportskoj ekipi i predstavlja svoj sport pred odgovarajućim međunarodnim sportskim asocijacijama; uređuje pitanja koja se odnose na registraciju sportista, prava sportista, prava kategorisanih i vrhunskih sportista, promjene statusa sportista, prava nastupa stranaca za crnogorske klubove i odgovornost sportista i sportskih radnika.Od potpisanih klubova za koje vi tvrdite da su većina dva su biciklistički servisi, a ostalih pet su rekreativni klubovi bez i jednog registrovanog takmičara,  a jedino u BK “Montenergo Focus Racing” Podgorica postoje samo dva licencirana takmičara, koji su krajem 2016. god prešli iz BK “Ciclomont” Bijelo Polje i BK “Tempo” iz Podgorice, a u aktuelnoj 2017. još uvijek nijesu nastupali na takmičenjima za svoj novo-formirani klub.

U vremenu kada se vrednuju programi i projekti sportskih subjekata Crne Gore, ovakvim načinom postupanja nanostite ogromnu štetu sebi i biciklističkom sportu Crne Gore, umjesto da u opštinama u kojima djelujete izborite se za bolje uslove za razvoj biciklizma bez obzira da li ste aktivni na razvoju rekreativnog ili takmičarskog biciklističkog sporta. 

U potpisu: Zdravko Janjušević; Generalni Sekretar Biciklističkog saveza Crne Gore

 


20 komentara

Potrebno je popuniti sva polja označena sa * (vaš email neće biti prikazan)

 • Llll

  O kom jadu rade novi klubovi... Koliko samo gubljenja vremena umjesto da se skoncrntrisu na takmicenja itd koja su uveliko pocela oni zakazuju neke vanrrdne,izborne,redovne itd skuostine :)

 • pp_sport

  Zdravko janjušević je branko hajduković
  sasvim logicno

 • malac

  Pa zasijedanja i komentarisanja i naglabanja su njihov posao, takav im je zadatak, posto kod svih njih ima samo jedan klub koji mora razmisljati o takmicenjima ostali i nemaju bicikliste.

 • SERVIS

  Posto se osecam prozvanim u tekstu hajdujovica zelim da ga pitam par pitanja.Koliko to tvoj klub ima takmicara???Koliko to ima takmicara bar,pljevlja,bijelo polje rozaje, niksic?Ciklomont verujem da ima jednoga, bar mozda dvoje,pljevlja jednog???
  Zavuci se hajdukovicu u misiju rupu sramota da te je!!!!

 • L ng c cf

  Ko odrzava biciklizam osim Pljevlja,Bijelo Polje...
  Da nije mozda Dzada,Budva,MFR :))
  Ovi klubovi jos ne postoje.. Kad budu postojali onda cr imati pravo glasa a do tad nek pritaje.

 • Orao

  Pocela je sezona vidjecemo koji su klubovi aktivni,ko ide na takmicenja,ko organnizuje takmicenja..
  Pustite skupstine itd.

 • SERVIS

  Videcemo hajdukovicu ko ga odrzava!,bruko stara

 • MALAC

  Svakako ima vise takmicara nego kod skupstinasa sve na gomilu. Istina ziva. Mozes SERVIS-u da crkes. Ne brukaj se. Hahahaha

 • L ng c cf

  Biciklistički klub ,,CICLOMONT,, iz Bijelog Polja je 3 godine uzastopmn biran najboljim sportskim klubom ove treće po veličini crnogorske Opštine. Takvo priznanje prije dvije godine imao je i Biciklistički klub ,,PLJEVLJA,,. Crnogorska biciklistička reprezentacija dominira na trkama koje se održavaju u zemljama iz okruženja. U ovom sportu najslabije je organizovana Opština Podgorica, a ima najbolje uslove. Valjda će od rekreativaca u budućnosti za par godina dobiti biciklistu takmičara- do tada neka se bave servisiranjem bicikla i ličnom rekreacijom, jer te akjtivnosti preporučuju ljekari.

 • blbiker

  Mogao bi i ti nekad sjesti na biciklu Hajdukovicu.Dobro znamo da se bavis ovim iz licnog i porodicnog interesa.Pozdrav iz B.Luke

 • cube

  Da je u bilo koji klub ulozeno para kao u Ciklomont bilo bi jos po nedje takmicara

 • MALAC

  Hajdukovic je covjek u godina a i vozi biciklo itekako. Dje sad ovaj i BANJA LUKE nasao da komentarise a mozda je i dolazio kod branka nekad da trenira ali se toga ne sjeca. Ulagano u ciclomont i u bicikliste sve kako treba. Pa sad ce se ulagati u pg evo se nadaju ovi foteljasi sto sastance pa ce se vidjeti dje ce ko da zavrsi i ko ce vise da ponese kuci.

 • SERVIS

  Hajdukovic je covek u godinama koji nema sramote da krade kao malo dijete!!!Kako te nije stid da govoris i kucas sa raznih imena?.A brzo cemo se srest u cetri oka pa da vidimo sta ces rec u lice.

 • aaa

  ,,SERVIS,, je primitivni izdanak ovoga psovačkog doba!

 • MALAC

  \"SERVIS\" ti si kao neki opasan tip auuuuu evo se svi tresemo od muke. Strah nas je. Brrrrr

 • SERVIS

  Vidise ko prijeti i psuje po komentarima.Hajdukovic i njegov potrcko koji nesmije da mi progovori nista.Gori si od njega,mada i ti si servis neznam sta se bunis???

 • B guy c

  Bicillisti se ne migu zalitj na Ciclomont i Pljevlja. Mogli su uvijek da biraju na koje takmicenje ce da idu i da jedu i kupuju u prodavnice sta pozele. Sad oce svi da budu kao pljrvlja i ciclomont misei pare padaju sa neba.

 • MALAC

  Nesto ti se SERVISU pomutilo gubis konce nema tu potrcka, a sto tome o kom tako mislis ne kazes u oci nego jedes govna iza tog imena, pa bi taj mozda i tebi pojasnio par stvari da vidis i uvjeris se oce li ti sta reci i smije li. Usudi seeeee, mada cisto sumnjam da imas....

 • SRVIS

  Do skoro si ptotiv Hajdukovica si ti svasta iza pricao a sad se ulizujes.Nije ni cudo.MI SE Licno ne poznajemo da bi pricali u oci ali sres cemo se nadam se uskoro POTRCKO..

 • MALAC

  Auu...SERVIS...tek sad vidim da nemas pojma ko sam JA, ma blage veze nemas, skroz si se pomutio. Imas veliko mahanje.

Učitaj još komentara