O nama | Impressum | Kontakt | Marketing | Forum | Prijavi se
image1
15. Svibanj, 2017., objavio: BikeMagazin
0
Medalje i ovog vikenda idu za Crnu Goru

Članovi biciklističkog kluba "MFR-TEMPO" iz Podgorice, ovog' vikenda su se takmičili odvojeno sa mnogo uspjeha.

Demir Mulić, zajedno sa reprezentativnim kolegama je uspio da se okiti srebrnom medaljom na trećem kupu Srbije, koji je ovoga puta organizovan na Šumaričkom jezeru nadomak Kragujevca. Svi najbolji takmičari Srbije su bili na startu ove teške i zahtjevne Cross Country staze. U nastavku vam prenosimo riječi drugoplasiranog Mulića po završetku trke: "Sa starta sam imao odlično probijanje naprijed i zajedno sa prvom grupom sam išao ispred prva dva kruga. Odlično sam se osjećao i nijesam osjećao krizu zbog blage prehlade koja me drži već dvije nedjelje. Nakon finog uvoda u trećem krugu na blatnjavom terenu mojom krivicom imam pad, ali na svu sreću bez povreda. Tu gubim oko pola minuta koje uspijevam da zadržim do cilja i iza šampiona Srbije - Aleksandra Romana, završavam kao drugoplasirani nakon šest krugova. Jako sam zadovoljan što forma ide uzlaznom putanjom, jer u Junu i Julu me čekaju najveća iskušenja za ovu sezonu. Stvarno moram do neba da se zahvalim najprije mojoj porodici, djevojci, ekipi i sponzorima koji me konstantno pomažu i bez koga rezultat ne bi bio ovakav kakav je".

Sa druge strane naš takmičar Dragan Jašović je nastupio na ultra-teškom triatlon takmičenju u Kotoru "Ocean Lava Montenegro". Samo najspremniji i najhrabriji sportisti mogu da se oprobaju u ovoj disciplini. Ovo je bio veliki izazov kako za naš tim i pomagače, tako i za samog Jašovića koji je uspio sve da iznenadi i od 320 takmičara završi na 64-oj poziciji. U svojoj kategoriji (od 25 do 29 godina) je završio na 13-om mjestu. Trka je bila savršeno organizovana i sve počasti idu Igoru Majeru, predsjedniku Triatlon Saveza Crne Gore i njegovoj akademiji. Promoter trke je bio Luc Van Lierde - dvostruki svjetski prvak u najtežoj disciplini "Ironman" od koga je Dragan Jašović dobio sva uputstva kako da savlada ovako tešku stazu. Sav iscrpljen poslije 5 sati i 7 minuta, Dragan nam prenosi detalje: "Imao sam jedno neopisivo iskustvo, druženje u toku cijele trke. Naučio sam mnogo stvari o ovom sportu i uopšteno kako poslije ovoliko napora ostati na svojim nogama, prebroditi sve psihičke i fizičke barijere. Imao sam mnogo podrške od dvostrukog svjetskog prvaka u Ironman-u, kao i sponzora našeg tima Alp3camp-a i naravno Tempa koji je ovoga puta imao pune ruke posla. Bilo je mnogo publike, volontera, pomagača, prijatelja koji su pored staze bez prestanka bodrili svoje favorite. Vozio sam na opremi Ridley (triatlon set i biciklo) koja je ovih dana pristigla u Crnu Goru. Još jednom bih se zahvalio svojoj porodici, prijateljima i sponzorima na svoj podršci".

 

Naš tim je tek ušao u takmičarsku sezonu. Već sledećeg vikenda takmičare očekuje UCI medjunarodna trka na kojoj se osvjaja svjetski bodovi potrebni za plasman na sledeće OI u Tokiju i što bolju poziciju na UCI listi.

Press: MFR - Tempo Cycling Team                              

 


0 komentara

Potrebno je popuniti sva polja označena sa * (vaš email neće biti prikazan)