O nama | Impressum | Kontakt | Marketing | Forum | Prijavi se
image1
27. Ožujak, 2017., objavio: BikeMagazin
8
Reagovanje na izvještaj sa Skupštine BSCG-a od 23. marta 2017.

Nedugo nakon što smo objavili članak "Biciklistički Savez Crne Gore održao vanrednu Skupštinu", na mail redakcije BikeMagazin stigla je reakcija iz Crne Gore u kojoj stoji (tekst prenosimo u cijelosti):

Nažalost, ponovo moramo reagovati na tekst objavljen na Vašem cijenjenom sajtu “BikeMagazin”, a sve u cilju da bi Vaši čitaoci i svi cijenjeni ljubitelji biciklizma u regionu bili blagovremeno i relevantno informisani. Naravno, još jednom ponavljamo, cijeneći prije svega Vašu ulogu u razvoju biciklizma u regionu, kao i aktivnosti koje sprovodite uređujući renomirani i popularni sajt „BikeMagazin“, smatramo da ćete postupiti nepristrasno i hitno objaviti reagovanje većine amaterskih registrovanih biciklističkih klubova Crne Gore”.

Iz navedenih razloga, molimo Vas da objavite reagovanje na tekst od 25. marta 2017. godine, a koji potpisuje gospodin Ruzmir Osmanović, pod naslovom: „Biciklistički Savez Crne Gore održao Vanrednu Skupštinu“, a koji se tiče dešavanja u crnogorskom biciklizmu. Takođe, u prilogu Vam šaljemo skeniran i ovjeren Zapisnik sa Radnog sastanka registrovanih amaterskih biciklističkih klubova Crne Gore, koji takođe možete objaviti, Poziv za navedenu Skupštinu BSCG-a iz objavljenog teksta, kao i propratne fotografije sa današnje trening vožnje članova Biciklističkog kluba “Džada” iz Podgorice.”

REAGOVANJE:                                                           

Želimo da Vas obavijestimo da je 15. marta 2017. godine zakazana Vanredna Skupština Biciklističkog saveza Crne Gore u Rožajama, za 23. mart 2017. godine.

U pojedinim medijima je 25. marta 2017. godine objavljen izvještaj o održanoj Vanrednoj izbornoj Skupštini u Rožajama, sa čijim sadržajem su upoznati svi registrovani amaterski biciklistički klubovi u Crnoj Gori, kao i članovi Biciklističkog saveza Crne Gore. Tekst je potpisao gospodin Ruzmir Osmanović.

Međutim, osim što je upitan legitimitet Saveza i sazivača, upitno je nenajavljeno preimenovanje Vanredne u Vanrednu izbornu Skupštinu, sa čime nisu bili saglasni dolje imenovani registrovani amaterski biciklistički klubovi Crne Gore, koji čine većinu registrovanih amaterskih biciklističkih klubova u Crnoj Gori.

Takođe, održavanjem Skupštine u Rožajama, učinjene su dvije proceduralne radnje, od strane sazivača, kojima je prekršen Statut Biciklističkog saveza Crne Gore.

Prva proceduralna radnja, kojom je prekršen Statut, je zakazivanje Skupštine po članu 14. Statuta Biciklističkog saveza Crne Gore u kome se kaže: “Vanredna Skupština se može sazvati u roku od 5 dana od objavljivanja. Članovima Skupštine se u roku od 3 dana prije Vanredne skupštine mora dostaviti pismeni poziv sa dnevnim redom i materijalom za skupštinu.“

Sazivač Skupštine, predsjednik BK “Ciklomont” iz Bijelog Polja, gospodin Branko Hajduković, obavijestio je putem mejla, 23. marta 2017. godine, dan prije održavanja Skupštine u Rožajama, registrovane amaterske biciklističke klubove Crne Gore da će Skupština u Rožajama biti izborna, tako da se po objavljenom tekstu može zaključiti da se to i dogodilo, bez poziva i objavljivanja Dnevnog reda, kako Statut Biciklističkog saveza Crne Gore nalaže. U pozivu za Skupštinu naglašeno je da će se postupiti na sljedeći način, citiramo: “U slučaju  izmjene i dopune u  Pozivu blagovremeno ćemo Vas izvijestiti.”. Iz navedenog teksta može se shvatiti da će svi biti blagovremeno obaviješteni, u slučaju izmjena i dopuna Poziva, što nije učinjeno.

Druga proceduralna radnja, kojom je prekršen Statut, je sazivanje Vanredne Skupštine po članu 14. Statuta Biciklističkog saveza Crne Gore, a ne po članu 15. Statuta, kako je objavljeno 15. marta 2017. godine u Pozivu sazivača Skupštine, citiramo: “Na osnovi čl. 15. Statuta Biciklističkog saveza Crne Gore Sazivam Vanrednu Skupštinu Biciklističkog saveza Crne Gore”.

Na kraju, možda i najvažnije, ovim neregularnostima i neshvatljivo nekorektnim postupkom u pripremanju Skupštine, kako je učinjeno i prethodni put, prije mjesec dana, prilikom zakazivanja Skupštine u Bijelom Polju, lišeni su mogućnosti ostali biciklistički klubovi i učesnici u biciklističkom sportu Crne Gore, da iskoriste svoje pasivno i aktivno biračko pravo, da biraju i da budu birani.

Konstatujemo, na osnovu iznijetih tvrdnji, da Skupština u Rožajama, zakazana i održana na neregularan način, ne proizvodi pravno dejstvo i njeni zaključci nisu legalni i obavezujući.

Zbog toga, potrebno je u što kraćem vremenskom roku zakazati na propisan i regularan način Izbornu Skupštinu Biciklističkog saveza Crne Gore, u čijem radu bi učestvovali svi registrovani amaterski biciklistički klubovi Crne Gore, njih ukupno 13, što je i jedan od zaključaka Radnog sastanka registrovanih amaterskih biciklističkih klubova Crne Gore, od 18. marta 2017. godine. Dobrovoljno učešće u radu Biciklističkog saveza Crne Gore je demokratsko pravo svih registrovanih amaterskih crnogorskih biciklističkih klubova, koje se konstantno uskraćuje. To bi trebala biti suština osnivanja i funkcionisanja jednog sportskog saveza.

Na kraju, nadamo se da će se uskoro na pozitivan način razriješiti status većine registrovanih amaterskih biciklističkih klubova Crne Gore.

- Registrovani amaterski biciklistički klubovi Crne Gore:

BK “Perun” Nikšić
BK “Džada” Podgorica
BK “Montenergo Focus Racing” Podgorica
BK “Ari bike” Podgorica
PBK “Flash” Nikšić
BK “Budva” Budva
BK “Njegoš” Cetinje”

ZAPISNIK SA RADNOG SASTANKA PREDSTAVNIKA BICIKLISTIČKIH KLUBOVA CRNE GORE možete pogledati OVDJE.

POZIV NA VANREDNU SKUPŠTINU BICIKLISTIČKOG SAVEZA CRNE GORE možete pogledati OVDJE.

U potpisu: Siniša Milidrag


8 komentara

Potrebno je popuniti sva polja označena sa * (vaš email neće biti prikazan)

 • Cbbx

  Zamislite sad sad se u Hrvatskoj ili Bosni registruje novih 5 klubova i sad oni organizuju skupstine sami sa sobom i pokusavaju da izaveberu novog Predsjednika.
  Mozda im je zanimljivo da se igraju ????

 • jupi

  A zamislite sad da hajdukovič malo ide na robiju zbog počinjenih postupaka ???? sam sebe bira vec koliko godina

 • Cbbx

  Kad nije otisao 50 godina i od kad je bio Predsjednik saveza Jugoslavije nece ni sad.
  Jeste vrijeme da prepusti mladjima ali ne nekim novim klubovima koji jos nemaju veze sa biciklizmom.

 • specialized

  muljanja i kod nas a i u komsiluku ...

 • specialized

  muljanja i kod nas a i u komsiluku

 • malac

  Sta pricate bre, koji amaterski klubovi, svi zajedno imaju dvojicu aktivnih biciklista kojisu preskli iz aktivnih klubova a oflicno znamo ko su. Za proteklih 11 godina niko se pojavio nije iz \"tih\" klubova na takmicenjima, ni traga ni glasa od njih a sad ih Sinisa Milidrag zaokupio da prave stetu savezu i biraju glavne. A polovina njih i ne umije biciklo da vozi, a kamo li da znaju sta znaci voditi nekog na takmicenje i sl.
  \"jupi\" ti si neki od istih gore navedeni uci se da vozis biciklo imaju i pomocni tockici da se kupe. ????

 • jupi

  ,,malac,,, hajdukovič providan si matorce

 • MALAC

  HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA......JUPIIIIII HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA.....JUPIIIII SOK JUPI. Ma daj ne balavi.

Učitaj još komentara