O nama | Impressum | Kontakt | Marketing | Forum | Prijavi se
image1
13. Svibanj, 2017., objavio: BikeMagazin
1
Reprezentacija Crne Gore pred novim iskušenjima

Poslije Niša, Trogira, Teslića, Banja Luke,  Pakoštana i Graca, te postignutih više vrijednih sportskih rezultata, naredne nedjelje za  Reprezentaciju Crne Gore predstoji novo veliko sportsko iskušenje.

Naime na programu je “Velika nagrada Grada Kragujevca”, kao “III MTB Kup Srbije” za 2017. godinu na kojoj će nastupiti svi najbolji srpski biciklisti. Crnogorski biciklisti  na ovoj trci nastupiće u sastavu: Demir Mulić, Goran Cerović, Dragan Jašović, Igor Đapić, svi u najačoj “Elite” kategoriji.

U mlađim kategorijama takmičiti će se još Emin Idrizović u kategoriji “Kadeti” i Filip Živković u kategoriji “Mlađi Kadeti”.

Kao i na predhodnim takmičenjima crnogorski  biciklisti imaće snažan motiv da i u Kragujevcu postignu uspjeh. Žele da dokažu da Crna Gora ima kvalitetan biciklistički sport i da im, neko za sada nepoznat, u protekle dvije godine  čini veliku nepravdu  isključenjem iz finansiranja tako da od predprošle godine nijesu dobili državnu finansijsku podršku kojom se finansiraju ostali crnogorski sportovi. Ističu da su tražili zaštitu od Ministra sporta Crne Gore Nikole Janovića.

Inače Reprezentacija Crne Gore  je cijenjena u državama iz okruženja. Poslije Kragujevca imaju pozive da učestvuju na “Trofeju Banja Luke”, trke iz Svjetskog kalendara kategorije UCI C-2, zatim biciklističko-turističkom spektaklu “Uvati Vitar” na otoku Braču, te na višeetapnoj drumskoj biciklističkoj trci “74. Tour of Albania”.

Organizatori ovih trka ponudili su crnogorskoj ekipi da snose  putne i sve druge troškove za vrijeme trajanja takmičenja. U Biciklističkom savezu Crne Gore kažu da im najviuše odgovara petoetapna trka “Oko Albanije” na kojoj će izvršiti izbor za učešće na Olimpijadi malih država koja se, krajem maja i početkom juna 2017. Godfine, održava u San Marinu na kojoj će crnogorska Reprezentacija nastupiti u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji.

Branko Hajduković  


1 komentara

Potrebno je popuniti sva polja označena sa * (vaš email neće biti prikazan)

  • znasesve

    Gospodine Hajdukovicu dobro svi znaju da biciklizam u Crnog Gori dozivljava nepravdu zato sto ste ga vi privatizovali u zadnjih 20 godina, a jedino vi necete to da prihvatite. Mi ste glavni krivac za takvu brigu Drzave o biciklizmu. Veliku zahvalnost dugujete svim biciklistima koje i danas iskoristavate licno za svoj interes!

Učitaj još komentara