O nama | Impressum | Kontakt | Marketing | Forum | Prijavi se
image1
08. Svibanj, 2017., objavio: BikeMagazin
0
Cerović ostao bez plasmana u Grazu

Biciklizam je čudan sport: atraktivan, dinamičan. lepršav, za publiku prijemčiv, reprezentativan, ali nepouzdan i ekstreman u kome pobjednika  ne odlučuje samo  kvalitet sportiste, već bitnu ulogu ima i ispravan bicikl.

To je najbolje osjetio crnogorski  reprezentativac Goran Cerović  na trci najveće svjetske klase koja je u nedjelju održana u austrijskom gradu Gracu.

Da bi dosao na trku Cerović je morao da savlada blizu dvije hiljade kilometara (računajući i povratak), a samo pet minuta poslije starta trke morao je da odustane zbog gumi defekta.

Želio je da se afirmiše  na trci na kojoj su učestvovali najbolji evropski biciklisti, vjerovao u svoje sportske mogućnosti, želio da afirmiše crnogorski biciklističlki sport u zemlji u kojoj do sada nije nastupio niti jedan crnogorski biciklista. Vjerovao da bi se,  poslije njegovog  uspjeha, popravio odnos odgovornih prema biciklizmu  u Crnoj Gori, ali sve te želje pokvario je jedan banalni kvar  koji ga je izbacio iz vodeće grupe biciklista, kao i sa  trke.

Cerović je iznenadio sve kada je pobijedio na “Trci oko Alpa” u Francuskoj, zatim ispustio pobjedu na hrvatskom MTB Maratonu u Trogiru, gdje je bio drugi, a na prvomajskom maratonu oko Vranjskog jezera u Hrvatskoj, dan poslije iscrpljujuće  drumske trke “Teslić - Banja Luka” na kojoj je u sprintu prema ciljnoj liniji imao težak pad, bio šesti iza šampionskog tima Slovenije.

Cerović će u dresu reprezentacije Crne Gore od 19 do 24 maja 2017. nastupiti na višeetapnom  73. izdanju “Tour of Albania”, a krajem maja, takođe u dresu Reprezentacije Crne Gore nastupiće na Sportskim igrama malih država u San Marinu sa ambicijama za najviši plasman.

Branko Hajduković  

                                                          


0 komentara

Potrebno je popuniti sva polja označena sa * (vaš email neće biti prikazan)