O nama | Impressum | Kontakt | Marketing | Forum | Prijavi se
image1
19. Lipanj, 2017., objavio: BikeMagazin
17
Drumsko prvenstvo Crne Gore 2017.

Jučer je u organizaciji Biciklističkog kluba “Pljevlja” na stazi Kosanica-Pljevlja- Gradac u dužini od 50 kilometara održano Drumsko Prvenstvo Crne Gore u biciklizmu za 2017 godinu.

Takmičenje je održano u konkurenciji “Mlađih Kadeta”, “Kadeta”, “Juniora” i “Seniora”. Zbog malog broja učesnika, a i zbog uspjepšnije organizacije i zaštite učesnika kod takmičenja je primijenjen način  “Solo hronometra”.

Mlađi kadeti su se takmičili na stazi dugoj 22 kilometra. U ovoj kategoriji, u borbi sa vremenom, trijumfovao je Filip Živković u vremenu  42 minuta i 11 sekundi

U konkurenciji Kadeti staza je bila duga 32 kilometra koju je Bjelopoljac Emin Idrizović iz Biciklističkog kluba “Ciclomont” savladao za 59 minuta 9 sekundi.

Staza za Juniore i Seniore bila je jedinstvena i iznosila je  tačno 50 kilometara - od Kosanice, preko Pljevalja do konačnog cilja u Gradcu. Kao što je i očekivano ovu stazu najbrže je savladao Reprezentativac Crne Gore, član Biciklističkog kluba “Pljevlja” Goran Cerović. Njegovo vrijeme je bilo 1 sat 10 minuta i 9 sekundi ostvarivši prosječnu brzinu (uprkos vjetru u prsa), od preko 42 kilometra na sat..

Drugi Reprezentativac Crne Gore Igor Đapić član Biciklističkog kluba “Ciclomont” iz Bijelog Polja kasnio je za Cerovićem 6 minuta  i 40 sekundi  u vremenu  1:16,41. I ovo vrijeme se imajući u vidu kontra vjetar može  smatrati dobrim rezultatom.

"Posebno sam sretan zbog ostvarneog uspjeha. Stazu Kosanica - Gradac odvezao sam za svega 1:10min sa prosjecnom brzinom 42kmh, što je jedan pokazatelj odlične forme pred odlazak na Svijetsko Prvenstvo narednog vikenda u Singenu. Zahvaljujem se Opštini Pljevlja,Sekretarijatu za Društvene Djelatnosti i TO Pljevlja na stalnoj podršci" izjavio je Goran Cerović.

Prava je šteta što je sa ovog Prvenstva izostao Stefan Bajčeta koji se, pred Šampionsat, ozbiljno povrijedio na treningu. Stefan se nalazio u odličnoj formi tako da su sa povredom za mladog i talentovanog Baranina izostali očekivani Svjetski bodovi, jer se ovo prvenstvo nalazilo u Svjetskom kalendaru Međunarodne biciklističke unije - UCI.

Inače, ovo Drumsko prvenstvo Crne Gore pozitivno je obilježio i jedan debitant Aleksandar Bošković član Biciklističkog kluba ”Ciclomont” iz Bijelog Polja koji je stazu dugu 50 kilometra savladao za 1 sat, 38 minuta i 15 sekundi za šta je bio nagrađen  prvim osvojenim pobjedničkim peharom u konkurenciji Juniori. Nadamo se ne i jedinim  na početku njegove sportske karijere koja, nesumljivo, obećava.

Na kraju treba istaći da ovim aktivnostima Biciklistički savez Crne Gore  realizuje svoj usvojeni Kalendar takmičenja u 2017. godini.

Zvaničlni rezultati sa ovoga Šampionata su - odmah poslije njegovog završetka - proslijeđeni Internacionalnoj biciklističkoj uniji - UCI koja sve učesnike Nacionalnih Šampionata, bez obzira na broj učesnika, nagrađuje sa  dupliranim brojem Svjetskih bodova u odnosu na druga takmičenja  visoke svjetske klase  što se odnosi i na rejting Biciklističkog saveza Crne Gore.

Podsjećamo da je Biciklistički klub “Mornar”, iz Bara mjesec dana ranije organizovao Šampionat Crne Gore u Downhill-u, a da će 13. jula 2017. Godine, ponovo Biciklistiučki klub “Pljevlja u Pljevljima organizovati MTB ŠAMPIONAT CRNE GORE koji se također, nalazi u kalendaru Međunarodne biciklističke unije- UCI

Branko Hajduković










17 komentara

Učitaj još komentara