O nama | Impressum | Kontakt | Marketing | Forum | Prijavi se
image1
03. Srpanj, 2017., objavio: BikeMagazin
0
Grand Prix Logos - Katići (UCI C3/C2)

Protekla nedjelja bila je rezervisana za dva veoma bitna MTB takmičenja. U pitanju su dvije trke iz UCI (međunarodna biciklistička unija) kalendara. U petak 30. juna održana je UCI C3 trka, gdje su prvih pet vozača osvajali bodove potrebne za plasman na OI u Tokiju. Već 02. jula bila je UCI C2 trka gdje su bodove osvajali prvih 10.

 

Demir Mulić, najbolji crnogorski biciklista i član "MFR - Tempo" kluba iz Podgorice, uz pratnju svojih roditelja nastupio je na oba takmičenja. U jakoj konkurenciji gdje su učestvovali timovi iz Mađarske, Kazahstana, Češke, Srbije i Crne Gore, Demir je uspio da se u oba dana nađe u top 10 rezultatima i sa sedmim mjestom osvoji prve UCI bodove u ovoj godini.

Kakvi su utisci sa takmičenja prenosimo u Demirovom daljem obraćanju:
"Izuzetno sam zadovoljan postignutim, naročito u drugom danu trkanja. Radujem se što sam se prije svega našao medju najbolji takmičarima Balkana i šire i samim tim dokazao da mogu da se borim i napredujem još mnogo. Prostora za poboljšanje u ovoj sezoni ima na pretek, pa sam iz ove trke naučio gdje treba da dodatno poradim. Na C3 trci sam uz jake stomačne probleme ipak nastupio, iako po pravilu nebih trebao. Nijesam davao maksimum i uspio sam završiti kao sedmi. Drugog dana, na mnogo bitnijoj C2 trci sam takođe završio kao sedmi uz mnogo jaču konkurenciju nego prvoga dana. Iskreno, staza mi uopšte nije odgovarala, pa je rezultat za mene sasvim zadovoljavajući. Iskoristio bih priliku da se zahvalim prije svega mojim roditeljima koji su me bodrili i pomogli u teškim momentima trke. Takođe, veliku zahvalnost dugujem sponzorima našeg tima od kojih imamo punu podršku".

 

Biciklistička sezona je u punom jeku. U nastavku slijedi još nekoliko bitnih UCI trka, Šampionat Balkana, državna prvenstva u drumu, hronometru, XCO i XCE disciplini uz jednu veoma bitnu trku krajem Jula. Sezona će ove godine trajati do kraja Oktobra, što jasno govori koliko nas još posla na trkama čeka. Zahvaljujemo se sponzorima našeg tima i novoformiranom Bicklističkom Savezu Crne Gore na punoj podršci koju imamo.

Press: MFR - Tempo cycling team

 


0 komentara

Učitaj još komentara