O nama | Impressum | Kontakt | Marketing | Forum | Prijavi se
  • image1
  • image2
01. Rujan, 2017., objavio: BikeMagazin
0
Povratak Stefana Bajčete

Poslije kraće, ljetnje pauze crnogorski biciklisti su ponovo aktivni na međunarodnim trkama u 2017. godini. Naime, narednog vikenda dio Reprezentacije Crne Gore, i to onaj najbolji, učestovaće na  MTB Maratonu “XCM HERZEGOVINA 2017.” koji se u organizaciji Biciklističkog kluba “Mostar” organizuje 3. septembra 2017 godine u Mostaru.

Ovo tradicionalno  i veoma popularno biciklističko takmičenje  čija je uloga afirmacija biciklističkog sporta i  aktivnog turizma u Hercegovini startovaće  uvodnim defileom, a završiti svečanim ručkom i “After Party” sa zabavnim programom za sve učesnike.

U sportskom programu održaće se “Veliki marathon” i “Mali maraton”. Start za oba Maratona je na izletištu “Goranci” udaljenom 12 kilometara od Mostara.

“Veliki marathon” će biti održan na veoma teškoj i izazovnoj stazi dugoj 62 kilometra i visinskom razlikom od 1.500 metara nadmorske visine, dok je staza “Malog maratona” duga 31. kilometar na kojoj visinska razlika iznosi 750 metara.

Organizator je za najuspješnije obezbijedio  bogat nagradni fond. Uz sportska priznanja: pehare, zlatne, srebrene i  bronzane medalje, za  prva tri takmičara u oba maratona, obezbijeđene su novčane nagrade čiji ukupni  fond iznosi 1.800 maraka.

Inače, na ovom maratonu crnogorski biciklizam predstavljaće aktuelni MTB Šampion i Vice šampion Crne Gore: Goran Cerović takmičar Biciklističkog kluba “PLJEVLJA” i Igor Đapić takmičar Biciklističkog kluba “CICLOMONT” iz Bijelog Polja.

Za ljubitelje crnogorskog biciklističkog sporta  posebno je  interesantan nastup Stefana Bajčete  koji se, poslije teške povrede i duge pauze, ponovo vraća biciklizmu i već na povratku nastupiće na najtežem “Velikom maratonu”.

Mladi Baranin,  član Biciklističkog kluba “MORNAR” koji je predhodne 2016 godine na međunarodnim trkama u konkurenciji “Juniori” osvojio čak 10 zlatnih medalja, pa je nesumljivo,  najtalentovaniji mladi crnogorski biciklista.

Od ove godine i na Maratonu u Mostaru Stefan će nastupati  u konkurenciji “Under- 23” mlađih seniora.

Branko Hajduković


0 komentara

Potrebno je popuniti sva polja označena sa * (vaš email neće biti prikazan)