O nama | Impressum | Kontakt | Marketing | Forum | Prijavi se
 • image1
 • image2
 • image3
 • image4
10. Travanj, 2017., objavio: BikeMagazin
2
Reprezentacija Crne Gore uspješna na MTB Kupu Srbije

Jučer je na Kameničkom visu iznad Niša održan MTB Kup Srbije kojim je najavljena ovogodišnja biciklistička sezona u ovoj nama susjednoj zemlji.

U više uzrastnih kategorija takmičilo se preko 120 biciklista iz 20 Biciklističkih klubova Srbije, a u najačoj “Elite” kategoriji i mlađim seniorima do 23 godine, pored domaćih biciklista, nastupila je Reprezentacija Crne Gore i Profi kontinentalni klub “SMF Team” iz Grčke.

U ovoj, najačoj “Elite” i “Under23” konkurenciji, trijumfovao je  srpski profesionalac u dresu grčkog tima “SMF Team”- Aleksandar Roman koji je u obje konkurencije postigao ubjedljive pobjede.

Za drugu poziciju  vodila se  neizvjestna borba između crnogorskog reprezentativca Demira Mulića i Grka Petridisa Theodorisa.

Odlučio je pad Mulića u poslednjem 7 krugu, pa su prva dva mjesta pripala Romanu i Theodorisu iz grčkog tima  “SMF Team”, a druga dva crnogorskim reprezentativcima Demiru Muliću na trećoj  i Goranu Ceroviću na četvrtoj poziciji.

Odličan je bio i treći crnogorski reprezentativac Igor Đapić koji je bio sedmi čime je Reprezentacija Crne Gore, u ekipnoj konkurenciji, bila pobjednik.

Prvi zvanični  nastup crnogorskih biciklista bio je više nego uspješam, jer su se među 10 najbolje plasiranih na ovoj trci našli svih pet crnogorskih reprezentativaca: veteran Dragan Jašović i  mlađani Stefan Bajčeta kome je ovo bio prvi nastup u kategoriji “Under23”.

Pojedinačno osvojene su dva bronzana sportska odličja, pa se crnogorska zastava lepršala na pobjedničkom postolju na Kameničkom visu: prvi put prilikom proglašenja Stefana Bajčete u konkurenciji “Under23”, a drugi put prilikom proglašenja Demira Mulića u konkurenciji “Elite”.

Uspjeh crnogorskih biciklista treba posebno vrednovati  u kakvim uslovima, za svoju zemlju, postižu ovako vrijedne sportske rezultate.

Ilustracije radi objasnićemo kako je biciklistička  Reporezentacija Crne Gore doputovala na start trke održane na Kamenićkom visu iznad Niša.

Okupljanje je bilo u Bijelom Polju na dan prije Trke, a u 3 ujutro slijedio je dug put kombijem- 370 km. do mjesta starta sa pauzom u Nišu da bi se, u njiškoj samoposluzi, mogli okrijepiti sendvićem.

Za upoznavanje staze na kojoj će se takmičiti imali su vremena samo za jedan obilazak krugu staze  i tako da se zagriju pred start trke, a nakon takmičenja ponovo je  uslijedio dug put za povratak u Crnu Goru do kasnih večernjih sati.

I tako godinama- i u takvim uslovima- crnogorski biciklisti uspješno afirmišu Crne Goru i crnogorski biciklizam, jer im Biciklistički savez Crne Gore, inače najsiromašniji Nacionalni sportski savez jednog olimpijskog sporta u Crnoj Gori ne uspijeva obezbijediti bolje uslove za takmičenje.

Branko Hajduković                                                      

 


2 komentara

Potrebno je popuniti sva polja označena sa * (vaš email neće biti prikazan)

 • vb

  silne li reprezentacije bruka da nebi ovo dvojice

 • Reprezerntacija CG

  Hvala na iskrenoj podršci uvaženi vb
  Takođe i ,,ovo dvojica,, Ti se zahvaljuju!

Učitaj još komentara