O nama | Impressum | Kontakt | Marketing | Forum | Prijavi se
image1
14. Srpanj, 2017., objavio: BikeMagazin
3
XCO Pljevlja Open 2017.

Bjelopoljac Demir Mulić u dresu Biciklističkog kluba “MFR TEAM” iz Podgorice pobjednik je tradicionalne Trinaestojulske biciklističke trke koja se ove godine, u organizaciji Biciklističkog kluba “PLJEVLJA”, a pod pokroviteljstvom Opštine Pljevlja i Biciklističkog saveza Crne Gore. Po trinaesti put uzastopno, trka se jučer održala na strazi atraktivnog parka “VODICE” sa startom i ciljem kod Gradskog stadiona “GOLUBANJA” u Pljevljima.

Mulić je stazu  dugu 30,04 km savladao u vremenu 1:30:38, što je za četiri sekunde bolje od srpskog veterana i  reprezentativca Ivana Jovanovića iz Kraljeva.

Odličan rezultat i treće mjesto pripalo je  Andreju Galoviću iz beogradskog “PARTIZANA” čiji je rezultat bio 1:32:03, zatim slijedi domaći biciklista Goran Cerović u vremenu 1:33:09,  te Kraljevčanin Srećko Đolić, poslednji koji je osvojio Svjetske bodove na ovoj trci iz Kalendara UCI klase C3.

Tragičar ove trke bio je Belgijanac Vanden Hresevalde Rob koji je poslije 6. od ukupno 8 krugova imao ubjedljivu prednost, da bi mu u 7 krugu pukao lanac, zbog čega je morao da odustane.

Također takmičar bjelopoljskog “CICLOMONTA”  Igor Đapić je zbog gumi defekta morao trčati veći dio kruga do ofisijelnog servisa da bi zamijenio zadnji točak, izgubio tako dragocjeno vrijeme čime je UCI bodove prepustio Sretku Đoliću od koga je, prije gumi-defekta, imao bolji plasman i vrijeme.

 Sa sportskog aspekta, za Crnu Goru,  ova trka je imala  poseban značaj, jer je bila zvanični MTB ŠAMPIONAT CRNE GORE za 2017. Godinu, koji je takođe UCI rejtingovan sa znatno većim brojem Svjetskih bodova u odnosu na trku C3.

Iz zaista čudnih razloga pred start trke, Demir Mulić je čak i od zvaničnog UCI Komesara, Norvežanina Bjorna Birkelanda  tražio da se njegov rezultat ne računa  u plasmanu MTB ŠAMPIONATA CRNE GORE za 2017. godinu  smatrajući da Nacionalni Šampionat treba organizovati posebno i to u nekom od narednih mjeseci 2017. godine.

Tako je, iako slabije plasiran, Pljevljak Goran Cerović  postao  zvanični MTB Šampion Crne Gore 2017.  i najvjerovatnije  najbolje plasirani crnogorski biciklista na UCI rang listi.

Kompletne Rezultate sa trke možete pogledati OVDJE

Branko Hajduković


3 komentara

Učitaj još komentara