O nama | Impressum | Kontakt | Marketing | Forum | Prijavi se
image1
21. Kolovoz, 2017., objavio: BikeMagazin
0
Najava: "Liberty Cycling Race"

Biciklistički klub Sombor, Bk Osijek 2010, udruga Vodenica i Grad Osijek 26.08. 2017 godine organizatori su cestovne/drumske biciklističke trke "Liberty Cycling Race", koju organiziraju povodom desetogodišnjice Panonskog puta mira na sjeveru Bačke i u Slavoniji.

Praznik biciklizma počinje u centru Sombora u 9 sati sa biciklijadom koja će putem Bačkog Monoštora i Bezdana doći do graničnog prelaza Bezdan -Batina gdje će učesnici ovog dešavanja moći da uživaju u poslastici koja ih očekuje sa one strane mosta 51. Divizije. Start utrke je u Batini (Planinska ulica-kod spomenika) u 12:00h a cillj u Osijeku (J.J.Strossmayera-Sv.Roka bb - kod Rokove Crkve, sa očekivanim dolaskom vozača u cilj oko 13:45h-14:30h).

Vjerujemo kako je ovakvo sportsko dešavanje prijeko potrebno u svrhu revitaliziranja biciklističkog sporta u Hrvatskoj, a nama kao regiji je vrlo značajno i potrebno radi dovođenja novih turista i posjetitelja, te brendiranja regije kao izvrsne biciklističke destinacije.

Nakon završetka utrke i dodjele nagrada na Solarskom Trgu (kod Vodenice), okrijepe i ručka za natjecatelje slijedi panel diskusija svih prisutnih biciklističkih klubova, udruga i ostalih entuzijasta kako intenzivirati suradnju, projekte i regionalna biciklistička druženja kako bi dobili što bolji učinak ovog sporta u svim sferama života u našoj dragoj regiji...

PROPOZICIJE MEĐUNARODNE REKREATIVNE BICIKLISTIČKE UTRKE “Liberty Cycling Race”

ORGANIZATORI: Biciklistički klub Osijek 2010, Biciklistički klub Sombor, Ekološka udruga Vodenica, Grad Osijek
Vrsta utrke: Rekreativna međunarodna biciklistička utrka ( http://www.hbs.hr/event/liberty-cycling-race/ )

Staza: Batina -Draž (Planinska ulica)- Podolje- Kotlina- Kneževi Vinogradi- Jasenovac- Sokolovac- Kozjak- Podunavlje- Kopačevo- Bilje- Mece- Darda- Osijek

Duljina utrke: 63 km
Termin utrke: subota, 26. kolovoza 2017.
Okupljanje ekipa: u Batini od 9h, Planinska ulica (kod spomenika)
Cilj utrke: J.J.Strossmayera-Sv.Roka bb (Kod Rokove Crkve), Osijek (očekivani dolazak vozača u cilj 13:45h-14:30h)

Pravo nastupa: licencirani i nelicencirani biciklisti slijedećih kategorija:
Sport: 17-29 godina
Veterani A: 30-39 godina
Veterani B: 40-49 godina
Veterani C: 50-59 godina
Veterani D: 60+
Žene

Prijave vozača: na dan utrke od 9.30 do 11 h

Kotizacije ili startnine: nema

Tehnički sastanak: u 11h
Potpisivanje startne liste: 11:45h
Start utrke: 12h

Nagradni fond: 4.500,00 kn
Ceremonija proglašenja: poslije završetka utrke, na Solarskom Trgu (između Rokove Crkve i Vodenice na Dravi) uz okrijepu i ručak za sve natjecatelje.

Završetak programa: očekivano između 15 i 16h

OPĆI PROPISI:
Vozači svojim potpisom prihvaćaju ova pravila utrke a orgnizator sa sebe otklanja svaku odgovornost zbog štete koju vozači eventualno učine sebi, drugim sudionicima ili trećim osobama tijekom utrke.
Vozači svojim potpisom potvrđuju da su zdravi i sposobni odvoziti predviđenu rutu, a maloljetni vozači moraju imati pisanu suglasnost roditelja ili staratelja.
Vozači su se dužni pridržavati prometnih propisa, budući da će voziti u redovnom prometnom režimu i to isključivo desnom prometnom trakom. Na mjestima promjene smjera kretanja trke nalaziti će se znakovi i vidno obilježeni redari koji usmjeravaju natjecatelje u pravilnom smjeru kretanja utrke.

Za vrijeme utrke za sve natjecatelje je obvezno nošenje zaštitne kacige.

PROPOZICIJE UTRKE "Liberty Cycling Race" možete skinuti OVDJE.

Više informacija možete pronaći na službenoj Facebook stranici događaja "Liberty Cycling Race" (OVDJE).


0 komentara

Potrebno je popuniti sva polja označena sa * (vaš email neće biti prikazan)