O nama | Impressum | Kontakt | Marketing | Forum | Prijavi se
image1
19. Rujan, 2017., objavio: BikeMagazin
0
Najava: Parenzana Cube 2017.

Biciklisti koji taj sport vole i vole boravak u prirodi uz natjecateljski duh po iznimno brzim i teškim stazama znaju da je MTB Parenzana Stage race utrka za njih. Trodnevni maraton koji se odvija uz samo more i unutrašnjost Istre, sa promjenama vizura i pogleda po kojima biciklisti iz cijele Europe ganjaju njihove bicikle i ove godine će se održati krajem rujna.

Utrka će biti podijeljena u tri posebne utrke koju će sudionici moći birati koje će dane odvoziti i tako će se dnevno nagrađivati, dok će se još na kraju nagraditi sudionike sva tri dana utrke.

Funtana, Vrsar, Poreč, Tar, Vižinada i Grožnjan te dijelovi stare uskotračne pruge "Parenzane" zabilježiti će ovu utrku, po mnogima jedna od težih u sezoni, ali i najljepše utrke upravo zbog različitih krajolika kroz koje biciklisti prolaze. Naravno oni nemaju previše vremena za razgledavanje prirode pošto njihova pažnja mora biti cijelo vrijeme fokusirana na vožnju, po brzim dionicama uz vinograde ili strmim usponima i spustovima.

Ove godine će Parenzana, kako je od milja zovu svoji sudionici, doživjeti nekoliko bitnih promjena što se tiče staze i formata, te svakako nagrada.

O formatu utrke smo već govorili nekoliko rečenica iznad, a to je sve napravljeno kako bi omogućili većem broju sudionika ostvarenje rezultata i nagrada dali odvozili bilo koji stage od tri dana ili sva tri dana zajedno.

Staza će doživjeti male izmijene u prvoj etapi gdje će ostati na području predivnih vinograda u zaleđu Funtane i Vrsara, ali uz izmijenjenu trasu te pomaknutom satnicom. Subotnja etapa ostaje neizmijenjena i voditi će nas Tarskim zaleđem i nazad dolinom Mirne. Nedjeljna etapa ili kraljevska etapa koja starta iz Vižinade doživjeti će najveću promjenu, naime nakon uspona na Grožnjan i njegov najviši vrh Sv. Juraj umjesto skretanja prema Oprtlju staze će krenuti putem Kornarije i drugog dijela Gornje Bujštine te napuštenih sela Kubertona i Vrnjaka. Osim prolaza novim dijelovima gdje Parenzana još nije kročila novost će biti i dva nova spusta koji se inače koriste za enduro utrke u Grožnjanu.
Osim novčanih i praktičnih nagrada ove godine smo zajedno sa našim tehničkim sponzorom Keindl Sportom odlučili nagraditi i najsretnijeg biciklistu, pa će se između svih sudionika koji će sudjelovati u utrci izvući dobitnik posebne nagrade bicikla Cube Reaction.

Kraj sezone stoga ne može bolje završiti uz nezaboravnu avanturu pod nazivom Parenzana Maraton Stage Race. 

Raspis utrke MTB Parenzana Cube 2017. možete pogledati OVDJE.

Link za prijave je http://www.istria-bike.com/hr/manifestacije/mtb-parenzana/prijavni_obrazac

Foto: MTB Parenzana Cube                                     


0 komentara

Potrebno je popuniti sva polja označena sa * (vaš email neće biti prikazan)