O nama | Impressum | Kontakt | Marketing | Forum | Prijavi se
image1
20. Srpanj, 2017., objavio: BikeMagazin
0
XCO "Vučja staza" - Kup HR

Organizator Biciklistički klub “Kamešnica” sa suorganizatorom BBK “Orlov krug” Vodice Vas poziva na novu XCO stazu u Otoku Dalmatinskom! Bitno je napomenuti kako je ovo zasigurno jedina utrka ovakvoga tipa u Splitsko-dalmatinskoj županiji! XCO utrka HBS B kategorije! Jedna od utrka kupa HR u svim natjecateljskim i rekreativnim kategorijama uz bogat nagradni fond!

Vukovi, životinje u narodu poznate kao jako borbene, izdržljive, za neprijatelja opasne. Životinje prema kojima se i lovci odnose sa poštovanjem gledajući ih kao nadmoćnijeg konkurenta u samom lovu! Žive u velikom broju najrazličitijih okoliša. Zahvaljujući svojoj velikoj prilagodljivosti, uspijevaju živjeti u ledenim područjima Arktika, kao i u pustinjama sjeverne Amerike i centralne Azije. Iako svi znamo za vukove ali ih većina Vas uživo nikada nije vidjela, zasigurno su svima još poznatiji "vučji putevi"! Baš kao što vukovi nisu birali staništa tako ne biraju ni svoje puteve, ali kuda jednom prođu ponovno se vraćaju. Tako su Vam kod nas još iz starih dana poznati putevi kojima su se kretali čopori vukova. U kasnim satima mještani bi se klonili tih ruta, a vukovi su nesmetano prolazili izazivajući lavež pasa i strah među ljudima.

Iz ovog uvodnog dijela mogli ste zaključiti kako je nas bicikliste veže puno ovih "vučjih" osobina, a za razliku od njih za nikoga nismo opasni. U prvom redu ima nas svugdje i sa ljudima istih životnih ciljeva uvijek se dobro slažemo, borbeni smo, izdržljivi, svima poznati, a svojim podhvatima izazivamo divljenje mnogih dok drugom dijelu populacije isti podhvati lede krv u žilama i stvaraju strah. Drugi dio sličnosti nalazi se u spomenutim "vučjim putevima"! Dobri, nama zanimljivi putevi kojima smo jednom prošli ostaju nam u pamćenju i sigurno ćemo se na njih vratiti, pokušati ih proći u svim vremenskim prilikama što će ponovno izazvat veliki oprez pa možda i strah prolaznika.

Baš sa jednom takvom "vučjom stazom" mi smo se uhvatili u koštac. U samom podnožju velebne Kamešnice, u kotilini Cetinske krajine preciznije u mjestu Otok među svim "vučjim stazama" odabrali smo jednu najzanimljiviju i dali joj novu "dušu"! Biciklistički klub "Kamešnica" osnovan je prethodne godine u 10. mjesecu i od samog dana osnivanja aktivan je u svim segmentima djelovanja jednog kluba! Veliki broj mladih zainteresiranih za biciklizam, sličan broj i onih starijih već lagano upućenih u "ovaj" način života samo nas guraju naprijed! Kamešnica je za svoj cilj odmah zadala planiranje i realizaciju jedne prave XCO MTB staze po Olimpijskim standardima kao prve takve u ovom dijelu Dalmacije i jedine u našoj Splitsko-dalmatinskoj županiji! Odmah smo prionuli poslu, a kao naj istaknutijeg zagovornika i realizatora ovog projekta ističemo našeg predsjednika Ivana Bašića. U samom projektu sudjeluje veliki broj naših članova, prijatelja kluba i donatora, ali glavne zasluge pripaduju Ivanu. Mnogo pogledanih XCO utrka po internetu, puno analiziranih opcija i snova. Snova koji su se uz ogroman trud i puno puno radnih sati pretvorili u pravu XCO stazu predpostavljate kako nazvanu!?

Naša "Vučja staza" starta u samom centru mjesta Otok (Dalmatinski) sa svojom dužinom od 4700m i visinskom razlikom od 176m, naravno ove vrijednosti se odnose na jedan odvožen krug. Staza bez mjesta za odmor na kojoj je cijelom dužinom prisutna stalna izmjena ritmova, uspona i spusteva na tehnički zahtjevnim dijelovima. Skokovi, bentovi, mostovi, serpentine, rock gardeni , singletrack-ovi, hupseri i nešto malo šireg puta čekaju samo na Vas! Na ovoj novoj stazi baš Vas očekujemo u Nedjelju 30.7.2017. kada ćemo svi zajedno odmjeriti snage u jednoj od utrka kupa HR, na utrci XCO "Vučja staza"!

PRIJAVE za utrku možete podnijeti OVDJE!                               

Spisak prijavljenih vozača možete pogledati OVDJE.   

Nadamo se velikom odazivu te da nam se baš kao i pravi vukovi ponovno vratite na ovu "Vučju stazu"!

Sve potrebe informacije možete pronaći na Facebook događaju OVDJE ili na službenoj Facebook stranici našeg kluba OVDJE

Visinski profil staze i segment:                                      

Za više info možete nam se obratiti na E-mail: kamesnica.cyclingteam@gmail.com

Svaki projekt pa tako i ovaj naš zahtjeva mnogo truda,rada i onih nezaobilaznih financijskih sredstava! Moramo reći kako smo financije sveli na minimum jer kao klub nemamo stalnih prihoda niti smo u proračunima lokalnih zajednica, ali imamo veliku volju za rad! Ovaj projekt je prepoznalo puno pravnih i fizičkih osoba kojima se ovim putem još jednom zahvaljujemo, na red će doći i njihova imena, ali tek nakon što kompletiramo listu istih!

Vidimo se u Otoku 30.7.2017. na "Vučjoj stazi"!!       


0 komentara

Potrebno je popuniti sva polja označena sa * (vaš email neće biti prikazan)