O nama | Impressum | Kontakt | Marketing | Forum | Prijavi se
image1
26. Kolovoz, 2017., objavio: Alego
0
Čisti zrak s biciklom iz Korčule stiže u Slavonski Brod

 
 
Korčulanka Maja Bonačić biciklom će u tri dana prijeći 500 kilometara da bi djeci u Slavonskom Brodu donijela čist zrak. Naime, poznata otočka triatlonka u Slavoniju će donijeti teglicu s čistim morskim zrakom koju su izradili i oslikali mališani iz korčulanskih dječjih vrtića.
 
Tako oni žele pomoći da se glas njihovih malih prijatelja iz Slavonije čuje. Cilj projekta je da Slavonski Brod barem na jedan dan prodiše punim plućima i da se skrene pozornost na problematiku zagađenosti zraka.
 
– Ovo nije prosvjed, nego projekt za djecu. Željeli smo na afirmativan način skrenuti pozornost na činjenicu da u jednoj zemlji EU, našoj zemlji, djeca nemaju jednaka prava samo zbog mjesta gdje su se rodila – kaže Maja, piše Večernji.hr
 
Djeca Korčule misle da djeca Slavonskog Broda moraju imati jednako pravo na čist zrak kao i oni. Zato im, simbolično i suosjećajno, šalju svoj zrak. Biciklistica na put kreće danas, a dolazak u Brod predviđen je za subotu popodne, kada će na središnjem gradskom trgu biti organiziran prigodan program u njezinu čast te primopredaja “čarobne staklenke”.      


0 komentara

Potrebno je popuniti sva polja označena sa * (vaš email neće biti prikazan)