O nama | Impressum | Kontakt | Marketing | Forum | Prijavi se
  • image1
  • image2
  • image3
  • image4
03. Srpanj, 2017., objavio: BikeMagazin
0
Hrvatska kadetska reprezentacija na utrci u Beogradu

Hrvatski kadetski nacionalni tim nastupio je na etapnoj međunarodnoj utrci u Beogradu pod nazivom ‘5 INTERNATIONAL RACE FOR CADETS (U17) ”TALENTS BELGRADE AND EUROPE” 2017.’

Peteročlanu hrvatsku selekciju u sastavu : Bruno Paškalin iz BK Fortica, Anton Antolović i Antonio Božić iz BK Sokol, Tomislav Zebec iz BK Perfa te Matija Lojen iz BK Zagreb na utrku je vodio predsjednik HBS-a Tomislav Zadro uz asistenciju Zvonimira Jelinića, vozača Meridiana-Kamen tema.

Utrku su startala 102 vozača iz 24 kluba, po 12 inozemnih i 12 domaćih, uz šest nacionalnih selekcija: Slovačke, Mađarske, Rumunjske, Moldavije, Makedonije i Hrvatske.

Utrka se sastojala od dvije etape, prva je održana na poznatoj beogradskoj automobilističko-biciklističkoj stazi na ‘Ušću’ na potpuno ravnom, tehnički ne previše zahtjevnom krugu duljine 2300m, koji se ponavljao 25 puta, utrke u ukupnoj duljini od 57,5km. Velika borbenost vozača učinila je etapu atraktivnom i fizički teškom, s visokom prosječnom brzinom pobjednika od 42,38km/h, a nekoliko padova i jak tempo razdvojili su glavnu skupinu u više dijelova.

Najuspješniji u prvoj etapi bio je Bruno Paškalin koji je cijelu utrku kvalitetno vozio, u prvoj trećini glavne skupine, te je na kraju završio kao 24. u vremenu pobjednika. Anton Antolović završio je u drugoj skupini na 44. mjestu, Antonio Božić i Tomislav Zebec (koji je imao lakši pad) u trećoj skupini na 48. i 49. Mjestu, a Matija Lojen u četvrtoj na 57. mjestu.

Druga etapa valovite konfiguracije vožena je u duljini od 54,5 km sa završnim usponom od 4km do cilja na brdu Avala iznad Beograda. Ovaj puta najuspješniji bio je Matija Lojen koji je nakon prve velike selekcije, uspona u duljini od 2 km sredinom utrke jedini ostao u vodećoj skupini 30-tak vozača. Bruno Paškalin, Anton Antolović i Antonio Božić završili su u drugoj skupini, a Tomislav Zebec je zbog grčeva zaostao i izgubio kontakt sa skupinom, te su u tom poretku i došli do završnog uspona na Avalu. Matija Lojen prošao je ciljem kao 26. Antonio Božić 43. Bruno PaškalinAnton Antolović 54. i 55., a Tomislav Zebec 71.

U generalnom plasmanu naši vozači ostvarili su slijedeći plasman: Paškalin 36., Lojen 39. Antolović 46., Božić 48., Zebec 58.

Reprezentativci su pokazali primjereno ponašanje te borbenost i zalaganje na utrci, no vidljiv je nedostatak iskustva vožnje u grupi na utrkama s ovako velikim brojem vozača. S tim iskustvom i racionalnijom vožnjom bi i konačni rezultati bili znatno bolji.

Izvor: Hrvatski Biciklistički Savez
Tekst: Predsjednik HBS-a Tomislav Zadro


0 komentara

Potrebno je popuniti sva polja označena sa * (vaš email neće biti prikazan)