O nama | Impressum | Kontakt | Marketing | Forum | Prijavi se
  • image1
  • image2
  • image3
10. Srpanj, 2017., objavio: BikeMagazin
0
Kanegra opet spojila more i biciklizam

Po peti puta je Kanegra bila domaćin rekreativne biciklističke utrke u sklopu AXA Kupa pod nazivom Kanegra sea&hill's, upravo blizina mora i brda čine ovu stazu jednu od posebnijih cijelog kalendara. Iako rekreativna utrka imali smo čast sudjelovanja vozača iz Slovenije, Italije, Njemačke, Češke i Norveške koji su spojili godišnji odmor sa jednim dobrim treningom. Staza je dužine nešto manje od četiri kilometara koja se dijelom odvija uz samo more i plaže te nakon toga kratkim usponom kroz borovu šumu spušta zanimljivim i brzim spustom kroz kamenolome nazad na plažu.

Kao i prema tradiciji kupa utrka je podijeljena u dvije zasebne utrke prva za najmlađe koja se odvija pod budnim okom roditelja i navijača na kraćoj stazi samo za njih pripremljena i glavne utrke na dužoj stazi.

Kod mlađih kategorija Turčić Dino je bio najbrži u U7, Majcan Tino kod U9, dok je mlada čehinja Mitrehova Lucija bila najbrža u U9 cura. Mladi slovenac Zupanič Juriji i mlada Fabris Lara bili su najbrži kod kategorija U11 dečki i cure, dok je Zupanič Filip bio uspješan u U14 kategoriji kao i mladi Norvežanin Magne Haugstad u U15 kategoriji. Deni Kernjus je odnio prvo mjesto u kategoriji kadeta, Matko Grujić je bio najbrži kod kategorije Sport. Mlada juniorka iz Češke Mitrehova Mihaela i mladi njemac Zimme Nilas bili su najuspješniji Juniori. Kod najžešćih kategorija što se konkurencije tiče, one Master pobjednici su bili Kernjus Ivan u Masterima A, Čotar Martin kod Master B i Vesel Peter kod Master C.

Mlada Majda Horvat je bila najbrža Seniorka, a Šangulin Robert najbrži Elite vozač.

Svakako su svi osim vožnje na zanimljivoj stazi dan iskoristili i za kupanje u osvježavajućem moru bistre plave boje, a svakako je utrka dobro došla i kao zagrijavanje i provjeru kondicije prije nadolazećeg državnog prvenstva u Bujama.

Posebno bi se zahvalili Kamping Kanegri i Istraturistu na suradnji, te Gradu Bujama i TZ Buje na potpori te želji da manifestacija postane značajan dio turističke ponude lokacije.  

Više fotografija možete pronaći na Facebook stranici BBK Grožnjan - OVDJE.

Rezultati kategorije MALI.                                      

Rezultati kategorije VELIKI.                                     

Press: Manuel Vigini / BBK Grožnjan                      
Foto: Matej Damijanić                                        

 


0 komentara

Potrebno je popuniti sva polja označena sa * (vaš email neće biti prikazan)