O nama | Impressum | Kontakt | Marketing | Forum | Prijavi se
image1
27. Veljača, 2017., objavio: BikeMagazin
0
Fortin najbrži na GP Izola

Proteklog vikenda u Izoli je održana utrka "GP Izola", na kojoj je učešće uzelo 160 vozača, a kao najbolji među njima pokazao se Filippo Fortin. Slovenac Marko Kump je završio na drugom mjestu, dok je treće mjesto zauzeo Matej Mugerli.

Kao što je već i uobičajeno, sa utrkum u Izoli, sezona je službeno i ove godine započela na Slovenskom tlu. Kolesarska Zvezda Slovenije (Biciklistički Savez Slovenije) je po četvrti put uspješno realizirao utrku "GP Izola" UCI C1.2. Od domačih ekipa na startu su se našli Adria Mobil, Rog Ljubljana, Kranj KK, KK Grega Bole i KK MebloJogi kult Solkan. Osim Slovenskih klubova, učešće na utrci uzeli su susjedi iz Srbije "BK Metalac", kao i Bosne i Hercegovine "BK Bihać". Unatoč željama da se pored muške, organizira i ženska utrka, ni ove godine taj ideja nije dospjela na svjetlo dana.

Utrka kategorije UCI 1.2.  je na start privukla ok 160 vozača iz 20 zemalja i 27 klubova. Utrka je vožena na ugodnih 10stupnjeva celzijusa što je možemo reći bilo odlično, ako uzmemo u obzir proglogodišnje izdanje, kada smo vozače gledali na kiši i prohladnom vremenu. Izola je ugostila utrku sa startom i ciljem, a ista se kružnom rutom u dužini od 157km vozila kroz primorske gradove Gažon, Barede, Sečovlje, Dragonjo i Lucijo, sa završna tri kruga u Izoli.

Prošlogodišnji pobjednik utrke Jure Golčer (Adria Mobil) prije starta je kratko komentirao: "Otvaranje sezona u Izoli na slovenskom tlu, je jako bitno za sve naše klubove. Kao prošlogodišnji pobjednik imam neke motivacije. Vozači Adrie su dobro pripremljeni za utrku i mi ćemo kao i uvijek boriti se za pobjedu. To će naravno zahtjevati nešto sportske sreće, ali i veliku podršku od gledatelja uzduž rute".

Utrke je startala sa jakim tempom. Prva grupa od pet vozača se odvojila već u Gažonu i napravila nekoliko stotina metara prednosti. Kao i obično, prvi uspon na stazi već je napravio selekciju među vozačima. Na ulasku u Izolu, grupa od pet vozača je i dalje bila dominantna, a peloton se formirao u četeri grupe. Do samog cilja utrka je bila jako napeta, te je završila sa grupnim sprintom od 50 vozača među kojima se nalazilo nekoliko Slovenskih vozača.

U sprintu se kao najmoćniji pokazao Italijan Fillippo Fortin koji od ljetos vozi za Austrijski tim Tirol. Marko Kump koji je nastupio u dresu Slovenske reprezentacije bio je drugi, dok je treće mjesto pripalo Matej Mugerli, koji vozi za tim BMC Amplatz.

- Među prvom desetoricom bio je također i Gašper Katrašnik koji je zauzeo odlično 8.mjesto. U prvoj skupini također su bili i Jaka Primožič (23.), Izidor Penko (31.), Žiga Jerman (34.), Jan Polanc (35.), Andi Bajc (43.) i Žiga Grošelj (44.). Sa 17 sekundi zakašnjenja iza grupe u cilj ušao je Jure Golčer.

- Josip Rumac (Synergy Baku Cycling Project) je od Hrvatskih vozača imao najbolji plasman i utrku završio na odličnom 6.mjestu. Za njim slijede Bruno Maltar (Meridiana Kamen Team) na 19.mjestu, Antonio Barać koji vozi sa srpski tim "CCN Metalac" na 29.mjestu, Matija Kvasina (Team Felbermayr Simplon Wels) na 39.mjestu, Radoslav Rogina (Adria Mobil) na 41.mjestu, Emanuel Kiserlovski (Meridiana Kamen Team) na 83.mjestu, te Mateo Franković (Meridiana Kamen Team) - DNF.

- Među vozačima iz Bosne i Hercegovine nitko nije debitirao. Nitko od BiH vozača nije završio utrku, Nedžad Mahmić (BK Bihać), Nedim Alagić (BK Bihać), Mujo Kurtović (BK Bihać) i Đulaga Trejić (BK Bihać) - DNF.

- Vozači iz Srbije također nisu imali svoju najbolju vožnju, Dimitrije Žarković Đolai (CCN Metalac), Srećko Đolić (CCN Metalac), Dejan Đolić (CCN Metalac), Jovan Milenić (CCN Metalac), Borut Ramšak (CCN Metalac) nisu završili utrku, te se na listi rezultata pojavljuju kao DNF.

"Utrka je bila jako teška. Znao sam da je idealna pozicija na lijevoj strani, tako da sam se tamo pozicionirao. Na kraju mi ne nedostajalo snage za pobjedu", komentirao je Marko Kump.

Brdski cilj osvojio je Viktor Filutas (Mugen Race-Veloki-Szuper Beton), dok je branitelj lanjskog naslova Jure Golčer u cilj ušao na 51. mjestu.

Rezultati utrke GP Izola (prvih 10.mjesta):                    

1. Filippo Fortin (Tirol Cycling Team) 3h49’23”           
2. Marko Kump (Nazionale Slovena)                            
3. Matej Mugerli (Amplatz BMC)                                 
4. José Daniel Viejo (Unieuro Trevigiani – Hemus 1896)
5. Lukas Schlemmer (Felbermayr Simplon Wels)   
6. Josip Rumac (Synergy Baku)                                  
7. Stephan Rabitsch (Felbermayr Simplon)             
8. Gasper Katrasnik (Adria Mobil)                              
9. Paolo Totò (Sangemini Mg K Vis)                           
10. Davide Mucelli (Meridiana Kamen)                       

Kompletne Rezultate možete pogledati OVDJE.          

Izvor: Prijavim.se                                                       

 


0 komentara

Potrebno je popuniti sva polja označena sa * (vaš email neće biti prikazan)