O nama | Impressum | Kontakt | Marketing | Forum | Prijavi se
  • image1
  • image2
  • image3
  • image4
03. Travanj, 2017., objavio: BikeMagazin
0
Titulu pobjednika VN Adrie odnio Italijan Parrinello Antonio

Jučer je u Novom Mestu završeno 3.izdanje jednodnevne cestovne utrke VN Adrie UCI C1.2 kategorije, na kojoj su učešće uzele 24 ekipe. Trasa ovogodišnje utrke je doživjela male izmjene, ali je cilj utrke kao i prethodne dvije godine bio na glavnom trgu u Novom Mestu.

NA startu 184,3km duge utrke stala su 172 natjecatelja, a prošlogodišnji pobjednik utrke bio je Italijan Filippo Fortin (Tirol Cycling Team), koji je ove godine odnio tutulu najbržeg vozača na Grand Prix utrkama u Izoli. Jučer je utrku završio na 17.mjestu.

Od Slovenskih ekipa, osim članova tima Adria Mobil, na stratnu liniju su stale ekipe KK Kranj, KD Rog, MebloJOGI Kult Solkan Cycling team i KK Grega Bole Bled. Ekipa Adria Mobil na jučerašnjoj utri, a u čast godišnjice kluba bila odjevena u retro dresove koje je ekipa Adrie nosila prije 45 godina.

Utrka je startala prilično dramatično. Odmah u prvom kilometru na utrci su pad doživjela dva vozača Paul Redtenbacher (Hrinkow Advarics Cycleang) i Gregor Matija Černe (KK Grega Bole Bled), za koje je na mjestu pada utrka bila i završena, no većih ozljeda nisu imali. Na prva dva uspona - na Brezovici i na Vahti - najaktivniji su bili Kolumbijci, a nastojali su ih pratiti Jure Golčer i Tadej Pogačar.

U posljednjih 15 kilometara utrke preko Kandijskog mosta prešlo je 58 vozača koji su se borili za pobjedu. Bijeg je napravil skupina od 7 vozača, među kojima nije bilo Slovenaca, a činili su je četeri Italijana, Rus, Bjelorus i Kolumbijac. U drugoj grupi su bii članovi tima Adria Mobil za koje su Novomeščani polagali nade da se će do kraja utrke uspjeti spojiti i napraviti nešto, ali do zadnjeg kruga po centru Novog Mesta to se nije dogodilo. Za pobjedu na kraju se borilo sedam vozača, a najbrži od njih bio je Italijan Antonio Parrinello (GM Europa Ovini). U ciljnom šprintu on je završio ispred svog sunarodnjaka Nicola Gaffurinija (Sangemini - Mg. K Vis), kojem je zlato izmaklo za deset centimetara. Treće mjesto pripalo je Bjelorusu Stanislau Bazhkou (Minsk Cycling Club).

Gločer je utrku završio na 13.mjestu, a na kraju utrke izjavio je kako svojim rezultatom nije zadovoljan: "Utrka je bila teška od samog početka. Kolumbijci su postavili jak tempo, a nakon Gabrje se formirala grupa od 20 vozača među kojima sam bio i ja.Na usponu preko Gabrje su napravii bijeg, a meni je nedostajalo snage, da budem u prvoj grupi. Rezultat nije loš, ali nije ni dobar i nisam zadovoljan".

Drugi najbolji Slovenac bio je Žiga Grošelj (Adria Mobil) koji je utrku završio na 26. mjestu.

O utrci i njenom raspletu par riječi je imao i Boštjan Mervar, glavni trener KK Adrie Mobil.
U najavi utrke smo predviđali da će pobjediti najbolje organizirana ekipa, ali to se nije dogodilo. Nema sumnje da je danas  Kolumbijski tim bio najbolji, koji su postavili jako tempo utrke, pa i na svim usponima su taktički neutralizirali svaki skok i pokušaj bijega, ali na kraju utrke su pobjedu odnijeli Italijani".

Sa svojom ekipom i njihovim rezultatom nije bio zadovoljan, ali kako kaže, nemaju razloga za kritike:
"Ove godine smo okupili novu ekipu, kojima nedostaje još jakih utrka da bi imali jake noge. Naš najbolji vozač bio je Jure Golčer, a vrlo malo je nedostajalo da bude u prvoj skupini od sedam vozača, ali nažalost to mu nije pošlo za rukom. To je naš trenutni domet. No, uvjeren sam da ćemo sa jakim i upornim radom u ovom sastavu imati uspješnu sezonu".

Kompletne Rezultate utrke "VN Adrie" pogledajte OVDJE.

Izvor: Prijavim.se                                                          

 


0 komentara

Potrebno je popuniti sva polja označena sa * (vaš email neće biti prikazan)