O nama | Impressum | Kontakt | Marketing | Forum | Prijavi se
image1
08. Travanj, 2017., objavio: BikeMagazin
0
Black Peak MTB Maraton - Divčibare

Divčibare, definitivno planina kao stvorena za planinski biciklizam! Iskusni biciklisti odavno znaju da bolje planinske staze u Srbiji nema.

Oni će od 26. do 28. maja biti u prilici da se u to još jednom uvere na licu mesta, dok će oni manje iskusni dobiti priliku da premijerno “overe” teren.

Novi događaj na MTB sceni Srbije pruža jedinstvenu priliku da se upoznate sa lepotama planine Maljen. Black Peak maraton startuje na Divčibarama, a dan ranije će mu prethoditi kros kantri eliminator trka, kojom će biti najavljena maratonska trka u nedelju.

Maraton je osmišljen tako da ga mogu voziti svi učesnici u zavisnosti za koju se (malu, srednju ili veliku) stazu opredele. Sve tri staze su apsolutno vozne i poseduju sve segmente potrebne za vrhunski provod na biciklu.

Fun Peak – 32 kilometra ugodne vožnje u savršenom prirodnom okruženju i sjajnom društvu.  Ukupan uspon: Dovoljnih 842 metara nadmorske visine.

Sport Peak – 55 kilometara sjajne vožnje koja će posebno prijati ozbiljnim entuzijastima, ali i mladim takmičarima. Ukupan uspon: Solidnih 1.629 metara nadmorske visine.

Black Peak – 82 kilometra lude vožnje za najspremnije i nahrabrije takmičare! Ukupan uspon: Fantastičnih 2.663 metara nadmorske visine!!

Pitali smo: Šta da očekujete na Divčibarama?    

Veoma mi je drago što imamo priliku da organizujemo maraton na Divčibarama. Planina Maljen pruža odlične uslove za planinski biciklizam, a staze maratona se kreću od najnižih 450, pa sve do 1.100 metara nadmorske visine (Crni Vrh)! Boravak na toj visini ne predstavlja nikakav problem kada je vožnja bicikla u pitanju”, komentirao je organizator trke Boris Popović.

Izuzetno atraktivan i nimalo lak teren je odlično mesto za uživanje na biciklu. Sada će definitivno biti još zanimljivije jer staze postaju sve uređenije. Vidimo se na Maratonu!”, državni šampion Aleksandar Roman.

Imam velika očekivanja od ovog maratona. Organizuju ga ljudi sa ogromnim iskustvom na tom polju. Tereni su sjajni, nadmorska visina idealna. Većini učesnika iz Srbije na manje od dva i po sata puta”, maratonac i avanturista Damir Andrić.

Jedno od mojih tri omiljenih i najlepših mesta za vožnju mtb-a, planinarenje i aktivni odmor. Divčibare imaju sjajnu konfiguraciju terena baš za mtb, više su kao visoravan bez ekstremnih strmih uspona, što savršeno odgovara za duže ture”, učesnica Olimpijskih igara u Riju Jovana Crnogorac.

Uz poruku “Vidimo se na Divčibarama!”, organizatori pozivaju zainteresovane da se, počev od 13. aprila na adresi http://blackpeakmarathon.com/, prijave i ugrabe svoje mesto na maratonu.


0 komentara

Potrebno je popuniti sva polja označena sa * (vaš email neće biti prikazan)