O nama | Impressum | Kontakt | Marketing | Forum | Prijavi se
image1
01. Lipanj, 2017., objavio: Alego
0
Beograd želi do 2020. napraviti 120 km biciklističkih staza

 
 
Korištenje bicikla u Srbiji je na rekreativnoj razini i postoji mnogo prostora za napredak, odnosno za kada je korištenje tog vida prijevoza u pitanju, poruka je sa otvaranja "Bike sharing" programa na Adi Ciganliji u Beogradu.
 
 "Bike sharing" dio je "Tjedan energije 2017", koja se prvi put organizira u Beogradu, a cilj je da se građani potaknu koristiti taj vid prijevoza.
 
Vršitelj dužnosti tajnika za energetiku Marko Stojanović istaknuo je da je korištenje bicikla i smanjenje broja motornih vozila na ulicama važan doprinos zdravom okruženju i zdravoj životnoj sredini.
 
   Vršitelj dužnosti tajnika za poslove obrane, izvanrednih situacija i koordinaciju odnosa sa građanima Darko Glavaš istaknuo je da je korištenje bicikla u gradu rekreativno i iznosi oko 0,7 posto udjela u ukupnom prometu.
 
 Želja nadležnih je, kako je rekao, da se to promijeni i da udio biciklista u javnom prijevozu bude veći od deset posto.
 
  "Beograd ima 80 kilometara biciklističkih staza koje su djelomično povezane, a strategija je da u narednih godinu do dvije uradimo novih 120 kilometara staza, koje će biti logično povezane. To će građanima dati mogućnost da sudjeluju u povećanju udjela biciklista u javnom prijevozu", rekao je Glavaš, a priopćila Gradska uprava.
 
On je podvukao da se postavljaju 200 novih parkinga, uz već postavljene češljeve i parkinge za bicikliste, dok grad traži strateškog partnera za "Bike sharing" program.
 
Ada Ciganlija, inače, ima najdužu rekreativnu stazu u Beogradu, dugu devet kilometara.
 


0 komentara

Potrebno je popuniti sva polja označena sa * (vaš email neće biti prikazan)