O nama | Impressum | Kontakt | Marketing | Forum | Prijavi se
image1
02. Listopad, 2017., objavio: BikeMagazin
0
Održan Skyline GranFondo Beograd 2017.

Prva Granfondo biciklistička trka u Beogradu održala se jučer sa startom u 12.30 na Terazijama i okupila je skoro 500 takmičara iz 17 zemalja sveta, a vozilo se na dve trase, u dužinama od 75 i 126 kilometara.

Dvema velikim trkama prethodila je i trka zadovoljstva (Fun Fondo) od četiri kilometara, a učešće na pomenutim dužim turama imali su svi domaći i strani biciklisti, amateri, triatlonci, parabiciklisti i rekreativci.


                              Foto: Oliver Bunić / RAS Srbija   

Samu trku otvorio je čuveni biciklista Živorad Mićić, devedesetpetogodišnja legenda ovog sporta, koji u svojim nogama ima preko 300.000 kilometara, a koji je takmičarima poželeo sreću u takmičenju i zamahom ruke dao znak za start.

          
                               Foto: Oliver Bunić / RAS Srbija 

Manifestaciji su pristustvovali i srpski četvorostruki olimpijac Ivan Stević, kao i hrvatski reprezentativac Robert Kišerlovski. Među brojnim učesnicima našao se i Veljko Stojnić (18) iz Sombora, kao trkač na 126 kilometara.

Biciklizmom se profesionalno bavim već pet i po godina, na Granfondu nisam ranije učestvovao, ali sam pre nedelju dana došao sa svetskog prvenstva u Norveškoj, gde se vozilo 135 kilometara. Imao sam peh sa gumom i bilo je padova, pa sam došao do 60. mesta, ali mislim da, u slučaju da toga nije bilo, moglo se doći i među prvih 20 takmičara” – komentarisao je Veljko.


                                Foto: Oliver Bunić / RAS Srbija 

Pre početka takmičenja Stojnić nije želeo da predviđa precizno vreme koje će mu biti potrebno da završi beogradsku trku, rekavši da se u prestonici obreo "više kao promoter".

"Neću sigurno ići sa prvima, voziću lagano u nekoj grupi, tako da ne bi trebalo da mi bude potrebno više od tri i po sata. Budući da se ide do Kosmaja i nazad, najteži teren upravo će biti na Kosmaju, zbog uspona" – naveo je.

S obzirom na to da je još uvek u juniorskoj klasi biciklista, treninzi mu traju od dva do četiri sata, pet puta nedeljno.

Inače, Granfondo je proteklih 50 godina stekao neverovatnu popularnost u Evropi i proširio se širom sveta. Originalno ova manifestacija potiče iz Italije, koja je u ranim sedamdesetim godinama započela sportsku biciklističku tradiciju.

REZULTATI

U kategoriji GranFondo Žene prva je u cilj ušla Jovana Crnogorac (BK Novi Sad) sa vremenom 3:42:25, zatim je slijede Vida Medić na drugom i Maja Savić (BK Dubl) na trećem mestu.

U kategoriji GranFondo Muškarci prvi u cilj ušao je Stefan Stefanović (BK Borac) sa vremenom 3:23:20, zatim slijede Tomaž Čefuta (EPPINGER TEAM) na drugom i Gregor Sikošek (JB TEAM Novo Mesto) na trećem mestu.

U kategoriji MedioFondo Žene prva u cilj ušla je Eva Hatala sa vremenom 2:17:40, zatim slijede Ivana Vilim (S Team) na drugom i Nevena Todorović na trećem mestu.

U kategoriji MedioFondo Muškarci prvi u cilj ušao je Davide Beccaro sa vremenom 1:58:07, zatim slijede Jure Bitenc na drugom i Vladimir Kerekez na trećem mestu.

Kompletne razultate sa trke GranFondo Belgrade možete pogledati OVDE.


0 komentara

Potrebno je popuniti sva polja označena sa * (vaš email neće biti prikazan)