Bicikli

Što to vozi Manuel Fumić?

Na utrkama Svjetskog prvenstva za oko nam je zapela jurilica Manuela Fumića, odnosno pozebno izdanje Cannondale Scalpel Si, bicikl kojeg je i sam Maunel predstavio na svojim društvenim mrežama.


Manuel je kao što vjerovatno znate, vozač tima Cannondale Factory Racing i Njemački Nacionalni prvak te samim time je i odabran za vožnju na jednom vrhunskom biciklu. Predstavljamo Vam Scalpel Si bicikl na kojem Manuel već neko vrijeme vozi utrke i koji je njegov tim na nedavno održanom Svjetskom prvenstvu u Švicarskoj, Lenzerheide, doveo do trećeg mjesta na postolju i brončane medalje.
 


Tim kao što vidimo vozi na novim Shimano XTR grupaciji sa prilagodbom na najnovije 12-brzinske grupacije koje su predstavljene ranije ovog ljeta. Izgleda da Fumić vozi 36-zubni lančanik na prednjem kraju s kasetom od 10-51.
 

 


Cannondale je ranije ovog ljeta predstavio svoju novu Lefty Ocho vilicu, a cijela ekipa vozi i testira ove vilice sa hodom od 100 mm. U usporedbi sa regularnim Scalpel Si biciklima, tim Cannondale ne koristi dodatne spejsere na vilici što čini samu geometriju bicikla još agresivnijom.
 


ENVE opskrbljuje tim sa upravljačima i kotačima, koji koji ovom biciklu daju još jednu ozbiljniju nijansu. Tim vozi na najnovijima kotačima M525 od ENVE.
 

 

Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.