Bicikli

Focus proslavio 25 godina sa jedinstvenim 24K zlatnim CX biciklom

Postoji mnogo načina na koje možete proslaviti svoju 25. godišnjicu. Tradicionalno, 25 godina se obično slavi s nečim od srebra. Međutim, Focus je preskočio srebrni korak i krenuo ravno prema zlatu. Točnije to je zlatni Focus MARES Ciklokros bicikl.

  


Inspiriran Mikeom Klugeom, svjetskim CX prvakom iz 1992. godine, koji je ujedno i osnivač Focus bicikla, Mike je ovu 25-godišnjicu iskoristio kao priliku da izgradi MARES upravo onakvim kakvim bi ga on želio. Šećer na kraju bio je uobičajeni posao boje od strane ETOE/Martin Grey koja sadržava pravu zlatne 24K nijanse.
 

 

 


Karbonski okvir je ručno oslikan i mnogo zlatne boje je primijenjeno kako bi se osiguralo da se bicikl ističe.
 

  


Kao što biste očekivali od bicikla izgrađenog za 25. godišnjicu od strane osnivača tvrtke i bivšeg Svjetskog prvaka, konfiguracija na ovom MARES-u nije ništa drugo nego spektakularna. Kompeltna Shimano Di2 11 brzinska grupacija s Dura Ace hidrauličkim kočnicama i Trickstuff disk rotorima. Naravno, zlatni lanac i naglašeni zlatni detalji na Crankbrothers pedali pružaju neke podudarnosti. MARES se kotrlja na Tune Schwarzbrenner kotačima (i Dugast Rhino gumama) s Princess Skyline i Prince nabama zajedno s Tune Geiles Teil 110mm lulicom s Tune poklopcem i Easton E100 48cm upravljačem. Završna obrada uključuje Tune Starkes Stuck sjedišnu cijev s ugrađenim SQlab karbonskim 611 sjedalom sa zlatnim railovima i trakom UCI duginih boja na spejserima ispod upravljača čime je dodana nota sa Svjetskog prvenstva.
 

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.