Bicikli

Olimpia predstavila nadogradnju na vrhunskim F1X modelima

Evolucija vodećeg modela s duplom suspenzijom u ponudi Olympia se nastavlja - s manjom težinom, boljom stabilnošću i sigurnošću vožnje kao ključnim aspektima.

Mnoga strukturna poboljšanja uvedena su u model F1-X kako bi odgovorila na potrebe biciklista koji cijene sve tehničke dijelove staze. Olympia je još jednom uspjela iskoristiti vrijedne povratne informacije dobivenih od svojih vozača - prije svega braće Braidot - koji su se natjecali na velikim XCO i Maratonskim prvenstvima.
 

 


Okvir kod F1-X modela nalazimo izrađen od T1000, T800, T700 i M40J materijala karbonskih vlakana od vodećeg proizvođača Toray. Zahvaljujući EPS tehnologiji bilo je moguće smanjiti težinu okvira za 5%, te ujedno i povećati njegovu krutost.
 


EPS-ov sustav "dvojnog kalupa" uklanja sav suvišni materijal i osigurava maksimalnu kontrolu i debljine površina okvira, kako s unutarnje tako i s vanjske strane. Rezultat je poliran, uglađen dizajn okvira, savršeno sukladan s dizajnerskim specifikacijama.
 


Lančana cijev okvira je skraćena za 3 mm kako bi se dobio bolji odziv pri ubrzanjima - ali to nije jedino veliko poboljšanje u ovom dijelu bicikla. Oblik zadnje vilice je redizajniran kako bi poboljšala elastičnost s deaktiviranom suspenzijom: to osigurava veću udobnost u vožnji, a istovremeno poboljšava prianjanje stražnjeg kotača.
 


Novo razvijeni F1-X koristi lakšu i pouzdaniju vezu karbonskih vlakana. Sve to, u kombinaciji s duljim putovanjem Trunnion ovjesa (+ 5 mm), osigurava kompaktniji dizajn i postupnije djelovanje stražnje suspenzije.

Novost je i izmještanje kabela preko donjeg ležaja pogona radi bolje povezanosti i zaštite kabela. Na dnu cijevi sjedala, postavljena je zaštitna gumena ploča koja sprečava da prljavština sa zemlje prodre u područje kabelskog snopa.

Spuštenija gornja cijev čini F1-X kompaktnijim i jednostavnijim za upravljanje u zavojima, dok vertikalna cijev sjedala, pomaknuta prema naprijed za 75°, sprječava bilo neugodnaa podizanja prednjeg kotača s tla čak i na najstrmijim usponima.
 


Horizontalni doseg je produžen št osigurava visoku stabilnost na prednjem kraju, bez utjecaja na upravljanje biciklom u naglim promjenama putanje.

Jedna od glavnih prednosti ovo vodećeg modela Olympia sa duplom suspenzijom je njegova kontrola stabilnosti. Upravljivost dolazi sa njegovim nepogrešivim "O" oblikom, dizajniranim da bude krući kako se spriječilo savijanje i osigurao ograničeni kut upravljanja. Tome također doprinosi kompaktniji ukupni međuosovinski razmak i izvrsna upravljivost kod F1-X modela. Ojačana je i zateznica cijevi sjedala.
 


Kabeli su integrirani, a da bi se spriječilo klizanje kablova i zaštitili ulazni otvori,  integrirani posebno dizajnirani čepovi na okvirima.

F1-X je tvornički spreman za ugradnju 2.35 širokih guma. Dostupan je u uzorcima boja: bijela/plava/narančasta/karbon i crna/siva/zelena/karbon te u veličinama S, M, L, XL.

Novi F1-X vrlo je brdski bicikl koji može zadovoljiti potrebe najzahtjevnijih biciklista, ali i zabaviti ljubitelje maratona koji imaju stabilnost i osjećaj sigurnosti kao svoje glavne prioritete.
 

Dijeli članak

O autoru

BikeMagazin

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Vijesti iz svijeta biciklizma, Recenzije bicikla i opreme, Najave / Rezultati / Izvještaji, Reportaže i Vijesti iz pet zemalja, kao i Svijeta... Sve je tu ...držimo Vas pokrivenim!

Internetska stranica: bikemagazin.info/ Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

2 komentari

  • Toni Zorić Toni Zorić Link komentara 31. 07. 2019

    @Nijaz, nastavno na vaše pitanje poslali smo Vam cjenovnik na mail koji ste naveli prilikom postavljanja upita. LP

  • Nijaz Nijaz Link komentara 31. 07. 2019

    Koja je cijena olimpije s duplom suspenzijom

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.