Bicikli

Novi Specialized Tarmac SL6

Prije 5 dana je završen "Criterium du Dauphine", gdje je Dan Martin iz Quick-Step tima zauzeo solidno 8.mjesto u ukupnom poretku, no to nije ono što je mnogima upalo u oči.

Dan je vozio na još jednom Specialized biciklu koji se po prvi put našao pred očima javnosti. Od 31. svibnja na UCI stranicama pojavio se "Specialized Tarmac SL6 2018." na popisu odobrenih okvira, dok se za one koji uživaju u disk kočnicama na UCI listi našao i "Tarmac 18 Disc".

Specialized još uvijek nije spreman da razgovara o novom biciklu, jasno je da je okvir bicikla dograđen sa legitimnim aero dodatke, vjerovatno se oslanjajući na sav rad koji je Specialized napravio u aero tunelu sa novim Venge.

Najočiglednije promjene dogodile su se u zadnjem dijelu bicikla,gdje su na novom Specialized Tarmac SL6 spuštene cijevi sjedišta, te povećan aero presjek na šticni i cijevi sjedišta. Na prvi pogled rekli bi da se radi o novom Venge, no i novi Roubaix je dobio iste i slične promjene, tako da je Tarmac vjerovatno dio iste jednadžbe.

Prednji dio je jako sličan tradicionalnom Tarmacu, no ono što privlači pažnju je vilica koja ima mnogo tanje noge od klasičnog Tarmaca. Primjećujemo da i prednja i stražnja vilica imaju direktno montirane kočnice za razliku od Tarmac iz 2015 godine. Dok Dan Martin vozi na tradicionalnom upravljaču, ne bi nas iznenadilo da na službenom predstavljanju bicikla ugledamo integrirani upravljač sa opcijom internog kabeliranja.

Ležaj pogona je izgleda zadržao svoj tradicionalni oblik, ali smo gotovo sigurni da će na predstavljanju novi Tarmac se prezentirati kao krući i lakši od verzije iz 2015 godine. Specialized nikada nije igrao samo na grame i Tarmac se nikada nije borio za to da ima najlakši okvir. U profesionalnom natjecanju svakako se mora paziti na balans dozvoljnih težina, kako bi bicikl bio legalan, a Specialized je uvijek bio pravi natjecateljski brend.

Ono što definitivno možemo sa sigurnošću reći jeste da sa velikim nestrpljenjem očekujemo Specialized Dealer event na kojem će se predstavljati novi modeli, tako da očekujemo da će Tarmac biti kamen temeljac prezentacije za 2018 godinu.

Izvor: Peloton Magazine

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.