Oprema

3T predstavio Torno, 1x aerodinamični pogon

3T je ovih dana predstavio svoju novu aero profiliranu polugu, nazvanu Torno, a dizajnirana je od strane Gerarda Vroomena.

Pogon je dizajniran za nadopunu 3T Strada i Exploro okvira, a 330 grama težak karbonski pogon posvećen je 1-brzinskom pogonskom sklopu i izrađen je od strane sestrinske tvrtke THM. Trenutno, ovo je drugi najlakši pogon na svijetu, odmah iza THM vlastitog Clavicula SE pogona. THM se spojio s 3T 2016. godine.
 


Pogoni su izrađeni u Europi, sa visoko profiliranim kurblama koje su dizajnirane da prolaze kroz vjetar sa minimalnim otporom tijekom pedaliranja.
 


"Naše najbolje aero profilirane pogonske poluge su poput noža širine 12 mm, što je znatno tanje od bilo kojih drugih pogonskih poluga (poluge obično imaju širinu 15-17 mm). S druge strane, naša želja je bio profil koji je mnogo dublji nego inače ", objasnili su iz 3T po pitanju dizajna.

Dostupne su tri duljine - 170, 172.5 i 175 mm. U interakciji s lančanikom, 3T kombinira zupčanik s posvećenim Wolf Tooth Aero prstenom za najbolje performanse.

 

"Željeli smo da se zupčanik prostorno odvoji od pogonske poluge (da ne dolaze u jednoj cijelini) kako bi se izbjeglo aerodinamično blokiranje", dodaje 3T.

Cijena 3T Torno aeropogona trenutno se kreće oko 1.049,00 €.

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.