Oprema

Biciklističke gume s rajfešlusom

Norveški reTyre predstavio je najluđi dizajn biciklističkih guma koji ste do sad vidjeli - gume s rajfešlusom.

Startup reTyer je vođen mišlju da obični biciklisti imaju jedan bicikl za vožnju po svim terenima, odlučio napraviti jednostavne, lako zamjenjive gume za različite uvjete: mtb vožnja, vožnja po kiši, gradska vožnja itd. Svoju ideju realizirali su kroz, vjerovali ili ne navlake za gume koje kopčate rajfešlusom.

Koncept je vrlo jednostavan, preko vaše vanske gume postavite navlaku te ju učvrstite popularnim zipperom koji se nalazi na bočnoj strani.

Ako ste poput nas, onda ste vjerojatno vrlo skeptični iz opravdanih razloga jer su gume primarna sigurnosna značajka bicikla. Međutim, iz reTyre tvrde kako je tzv. 'zip-on' sustav produkt dvogodišnjeg testiranja i navode kako je nako 4 500 testiranih guma njihov proizvod doveden do najsavršenije razine.

Sustav počinje s osnovnom vanjskom gumom reTyre ONE koja na svojoj bočnoj strani dolazi s rajfešlusom te je dostupna za 26, 27.5, 28 i 29 inčne kotače. Ona služi kao podloga za ostale navlake koje su podijeljene u tri katgorije: all-terrain, urban winter i trail X i pokrivaju područja za sve vrste podloge.

Cijena koju biste na Kickstarteru platili za set reTyre guma sa svim navlakama je čak 633 dolara, što postavlja još jedan veliki upitnik nad pitanjem da li će ovaj standard uopće zaživjeti.

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Ivan Cvitković

Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.