Oprema

Brose razvija pogonski sustav za gradske bicikle

Drive C je Brose-ov peti e-bike sustav i posebno je dizajniran za gradsku uporabu. Njegove su dimenzije iste kao i kod ostalih Brose-ovih aluminijskih pogonskih sustava, no Drive C nudi dosta dizajnerske slobode razvojnim programerima e-bicikla, jer se može montirati u bilo kojem položaju od 360 stupnjeva.

Budući da je Drive C posebno dizajniran za gradske e-bicikliste, on pruža kontinuiranu i glatku snagu u rasponu kadence od 20 do 70 rotacija pedale u minuti. Bez obzira na ritam, pogon Brose daje moment od 50 Nm. Uz potporu do 280 posto, Drive C gotovo trostruko pomaže snagu koju vozač prenosi na pedalu. Prema Brose-u, "Pogon sve nedosljedne prenose snage na pedalu, što rezultira harmonijskim osjećajem tijekom vožnje".
 

Suradnja s Gatesom

Gates je zadužen za izgradnju unutarnjeg remena, koji je ojačan karbonskim vlaknima i koji je skriven u kućištu što smanjuje buku i sprječava prenošenje vibracija na pedalu. Zahvaljujući Brose-ovoj tehnologiji dvostrukog slobodnog zupčanika, pogon se potpuno odvoji nakon što se baterija isprazni. To omogućuje nastavak vožnje biciklom jednako lako kao i na svakom regularnom biciklu.
 

Brose e-bike sustav obitelji

Drive C upotpunjuje e-bike obitelj Brose sustava koja također uključuje i sportski Drive S Mag i Drive S Alu za brdske bicikle, Drive TF za S-Pedelece koji voze do 45 kilometara na sat i vrlo učinkoviti Drive T za turneje na duge relacije. Brose je ušao na tržište e-bicikla 2015. Svi sustavi su "Made in Germany": trenutno ima oko 50 zaposlenika koji razvijaju i proizvode pogone u e-bike centru u Berlinu.
 


Brose Drive C sustav će biti dostupan na početku 2019. sezone

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.