Oprema

Tacx predstavio novi NEO 2 Smart biciklistički trenažer

Sezona je za aktiviranje biciklističkih trenažera i dok se zagrijava bitka oko toga tko ima najsposobniji stroj za trening, Tacx napada na svim frontama. Bez obzira što tražite, bilo da se radi o valjcima, klasičnom trenažeru, virtualnom trenažeru ili interaktivnom trenažeru sa izravnim montiranjem, Tacx vas drži pokrivenim.

Sada tvrtka s Neo 2 Smart-om predstavlja nadograđenu verziju svog vrhunskog stroja za treniranje.
 


Nadogradnja koju je doživio NEO 2 pametni treneražer:

 • Kapacitivni senzor ritma
 • Obostrano (lijevo i desno) mjerenje snage
 • Analiza udara pedala
 • Povećana kompatibilnost na osovine
 • Poboljšana i brža elektronika za:
 • Uglađeniju, osjetljiviju kontrola otpora
 • Tiša jedinica za otpor
 • Nove značajke koje će biti dodane u budućnosti

NEO 2 ima Tacxovu plavu boju na dnu i bolje unutarnje komponente. Također su dodali "kapacitivni" senzor ritma/kadence.
 


U izvornom NEO trenažeru kadenca je bila procjenjena. Bilo je dobro, ali nije savršeno, ali s NEO 2, umjesto da uređaj procjenjuje ritam/kadencu, Tacx je izgradio magnetni sustav detekcije kadence. Prema Ray Makeru, "Tvrtka je stvorila magnetni sustav detekcije kadence unutar NEO uređaja koji može detektirati objekte koji prolaze s obje strane, čime je omogućeno da uređaj prati okretaje pedala i daje točna mjerenja".

To čini NEO, drugim pametnim trenažerom sa stvarnim sustavom detekcije kadence koji je ugrađen u trenažer. TechnoGym je učinio nešto slično na svojim MyCycling trenažerom s izravnim pogonom. Taj sustav detekcije kadence u MyCycling trenažeru bio je vrlo precizan i do sada, nijedna druga tvrtka to nije učinila sa svojim pametnim trenažerom.
 


NEO 2 dolazi s poboljšanim čipom i boljim komponentama kako bi uređaj imao uglađeniji rad i bio tiši. Također, izgleda da Tacx planira dodati neke značajke koje će biti dostupne samo na NEO 2 trenažerima.

Obostrano mjerenje snage i analiza udara pedala već su od ranije bili dostupni u trenutnom NEO trenažeru. Tacx je dodao ove značajke u prosincu prošle godine putem nadogradnje firmwera. Međutim, te analize su bile dostupne su samo putem aplikacije Tacx Training. Prema Tacxu, analiza okretaja pedala (kadence) na NEO 2 i obostrane mjerenje snage bi trebalo biti dostupno uređajima ili aplikacijama trećih strana.

Također, kao i prethodni NEO, ovaj uređaj opremljen je dinamičkom inercijom, čime se kompenzira težina, brzina i kut nagiba, što značajno poboljšava osjećaj vožnje biciklom.
 


NEO 2 je opremljen istom jedinicom otpora kao i prethodni NEO trenažer. U mogućnosti je simulirati nagib do 25% uspona i omogućava sprinteve do 2200 wati. Bitno je naglasiti da su NEO i NEO 2 vjerojatno neki od najboljih trenažera koji mogu pružiti maksimalni otpor prilikom vožnje na niskim brzinama, malim zupčanicima i vrlo strmim usponima.

NEO 2 Smart ne zahtijeva vanjski izvor napajanja jer stvara vlastitu energiju. Stoga možete trenirati gdje god poželite bez potrebe za električnim napajanjem.

CIJENE I DOSTUPNOST

NEO 2 je dostupan za narudžbu već od danas, ako ste u Europi. SAD, Kanada i ostatak svijeta, morat će pričekati do sredine 12. mjeseca.

NEO će se prodavati za 1.299,00 eura.

KOMPLETNE SPECIFIKACIJE

 • Maksimalna otpornost: 2200 W
 • Točnost snage: <1%
 • Maks. simulirana nagiba: 25%
 • Masa inercije: 125 kg/275,6 lbs
 • Jedinica otpora: motor
 • Kontrola: Interaktivna
 • Bežične veze: Bluetooth i ANT+
 • Prikladne osovine: Race 130 mm, MTB 135 mm, 142x12 mm, 148x12 mm
 • Prikladne kasete: Shimano & SRAM: 8 t/m 11 brzina (Campagnolo tijelo se prodaje zasebno)
 • Jedinstvene značajke: analiza udaraca pedala (kadenca), nudi osjećaj vožnje na cesti, simulacija spusteva, dinamička inercija, Izokinetički i Izotonički način treniranja.
   

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.