Oprema

Nova lagana Specialized cipela uočena na Tour Down Under

Nova i još neobjavljena Specialized cipela s laganim gornjim dijelom uočena je na Tour Down Under.

Cipela dijeli sličan profil sa S-Works 7, koja je predstavljena tijekom prošlogodišnjeg izdanja utrke, ali nema gotovo nikakvu gornju strukturu, te ima jedan bočni boa brojčanik na jeziku.

Prema pisanjima portala BikeRadar, dvije ekipe koje su sponzorirane od strane Specialized-a u WorldTouru - Bora-Hansgrohe i Deceuninck - Quick-Step - izgleda kao da na utrci nose novu ružičasto-narančastu verziju S-Works 7 cipela, naravno uz odgovarajuće čarape.
 


Naime, uočen je samo jedan Bora-Hansgrohe vozač koji je nosio novi par laganih cipela, a koje su imale sličan dizajn. Također, uočeni vozač je u ove cipele postavljao i set Body Geometry SL uložaka.

Potplat i struktura gornjeg dijela na novoj cipeli izgledaju potpuno zamijenjeni mnogo tanjim materijalom, možda je cipela izgrađena u cijelosti od Dyneema Mesh materijala koji se koristio u nekim komponentama postojeće S-Works 7 cipele.
 


Materijal je u početku razvijan od strane Američke svemirske agencije (NASA), i korišten za padobrane, a Specialized je bio prvi biciklistički brend koji je koristio Dyneema materijal u cipeli i učinili su to zbog njegove nevjerojatno velike snage i nedostatka istezanja.

Specialized Powerline karbonski potplat koji se koristi u S-Works 7 cipelama bio je i najtvrđi potplat koji je brand ikada razvio, tako da bi, zajedno s gornjim Dyneema dijelom, nova lagana cipela trebala proizvesti odličan prijenos snage unatoč nedostatku strukturirane potpore u gornjem dijelu.
 


Umjesto do sada dva Boa S3 brojčanika koji dolaze na S-Works 7 cipelama, nova lagana cipela izgleda da ima jedan Boa L5 brojčanik, iako to nije sasvim jasno vidljivo na fotografijama koje su na raspolaganju.

Boa brojčanik je postavljen na jezik cipele, za razliku od ranijih Specialized cipela koje smo imali priliku koristiti, gdje je brojčanik postavljen na vanjski dio cipele. To će vjerojatno omogućiti jednaku raspodjelu napetosti s jednim okretnim gumbom i možda poboljšati samu aerodinamiku cipele.
 


Novi tanki materijal u kombinaciji s prepolovljenim brojem Boa brojčanika zasigurno će smanjiti težinu i dok je to čisto spekulacija, nova će cipela vjerojatno biti prodavana kao cipela za brdske vožjne ili potencijalno kao jedna od najlakših cipela na tržištu, ako se stavi u proizvodnju i masovnu prodaju.

Specialized još nije objavio nikakve pojedinosti o cipeli, ali kontaktirali smo ih za komentar i uskoro ćemo donijeti nove detalje čim nam budu na raspolaganju.

Članak je izvorno objavljen na BikeRadar portalu.

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

BikeMagazin

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Vijesti iz svijeta biciklizma, Recenzije bicikla i opreme, Najave / Rezultati / Izvještaji, Reportaže i Vijesti iz pet zemalja, kao i Svijeta... Sve je tu ...držimo Vas pokrivenim!

Internetska stranica: bikemagazin.info/ Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.