Dok moderni profesionalni biciklisti voze u optimalnim performansama, s pedantnim metodama treninga, savršenom prehranom i najsuvremenijim analizama i opremom, stvari su bile malo drugačije u 60-ima.

Dokumentarac prikazuje najbolje isječke iz 1962. godine sa utrke Tour de France i pokazuje da su sudionici i gledatelji podjednako bili malo više opušteniji od sportaša koje gledamo danas.

Video prikazuje kako gledatelji u trgovinama kupuju vozačima napitke kako bi ih održavali svježim tijekom utrke. Dovoljno pošteno, zar ne?

To je teška vožnja; vozači trebaju puno vode, energetskih napitaka i grickalica kako bi izdržali cijelu etapu. Osim što to nisu bili izotonični napici i banane kojim su popunjavali svoje džepove, već je bilo piva, vina i šampanjca.

Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 04 Siječanj 2018 23:47
Označeno u

O autoru

Mirela Čučak

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.