Crna Gora

Crnogorski biciklisti nastupaju na 75. "Tour of Albanija"

U žestokoj konkurenciji na trci "Tour of Albania" takmičiće se ekipe: Italije (dva sastava) Francuske, Belgije, Rumunije (dva sastava) Slovenije, Hrvatske, Austrije, Crne Gore i četeri Nacionalne reprezentacije: Bosne i Hercegovine, Moldavije, Kosova i Albanije.

Uprkos velikim problemima, ponajviše finansijskim, najbolji crnogorski biciklisti uspješno su u 2018. godini nastupali na međunarodnim trkama održanim u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Kipru i Qataru, osvojivši više od 20 vrijednih sportskih odličja od kojih je samo aktuelni Šampion Crne Gore, Goran Cerović osvojio čak 9 zlatnih medalja.

Da bi ovih dana uslijedio poziv iz susjedne Albanije da Crnogorci nastupe na tradicionalnoj Nacionalnoj, 75. po redu izdanju trke "Tour of Albanija" na kojoj je Reprezentacija Crne Gore u poslednje 4 godine  uspješno nastupala  dva puta,  a posebno se ističe 2016. godina kada su se do poslednje etape borili za osvajanje prvoga mjesta.

Ovoga puta konkurencija je zaista žestoka, jer je albanska Nacionalna trka rejtingovana u Svjetskom biciklističkom kalendaru u kategoriji UCI 2.2 što učesnicima daje mogućnost osvajanja Svjetskih i  Olimpijskih bodova.

75. izdanje trke "Tour of Albanija" ima 5 etapa sa 826 kilometara, koje  su veoma duge i teške. Biciklistima kao posebno trška etapa biti će od Valone do Sarande  na kojoj moraju savladati visinsku razliku  od 1000mnv.

PROGRAM TRKE:

I. etapa  19. maja 2018.   TIRANA - KORČA   165,3 KM.
II. etapa  20. maja 2018.   KORČA- ELBASAN   198,9 KM
III. etapa  21. maja 2018.   ELBASAN- VALONA   173,6 KM
IV. etapa  22. maja 2018.   VALONA-SARANDE   122,8 KM
V. etapa  23. maja 2018.   SARANDE- FIER   165,5 KM
UKUPNO 826 km.

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.