Crna Gora

Radunović zlatni na Sutormanu

Nikola Radunović, član biciklističkog kluba "MFR-Tempo", pobjednik je DH (downhill) takmičenja, održanog koje se proteklog vikenda održalo nadomak Bara u organizaciji Sutorman Downhill Division tima.

Ovo prestižno biciklističko takmičenje u downhill disciplini koje se sada već tradicionalno održava u Baru okupilo je 30-ak takmičara. Sport koji iza sebe nosi velike rizike, praćene padovima i povredama upravo je jedan od trenutno najpopularnijih adrenalinskih sportova u svijetu.
 


Da je Nikola jedan od rijetkih talenata ovog sporta sa naših prostora govori i činjenica da je polovinu trke odvozio na probušenoj gumi, rizikujući pad u svakom trenutnu, ali na kraju u kategoriji "Elite" se okitio zlatom a u ukupnom poretku bronzanom medaljom i time svoj tim učinio ponosnim.
 


Po završenoj trci, Nikola pobjednički, ushićeno prenosi: "Stvarno ne znam šta bih rekao, kada sam dobio defekt na gumi mislio sam da bi pametnije bilo odustati, ali jednostavno, adrenalin me je još više podigao i evo ishoda, zlatna medalja! Mnogo naporno sam radio i spremao se za svoju sezonu, jeste da na našim prostorima ne postoji veliki broj takmičenja u DH disciplini, ali definitivno ću nastupiti na svim planiranim trkama."

Velike zasluge idu organizatorima Sutorman Downhill Division koji iz godine u godinu sve bolje pripremaju stazu i podižu na veći nivo.

Biciklistički klub "MFR-Tempo" je od ove sezone rasporedjen na gotovo svim biciklističkim disciplinama: MTB-u, Drumu, Downhillu i Triatlonu.

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.