Crna Gora

Deseta pobjeda za Cerovića

U nedostatku atraktivnih ideja turističkih organizacija na afirmaciji prirodnih ljepota Crne Gore, kreativni Beranci koji u toj svojoj kreativnosti u Beranama imaju i svoju pomorsku  Luku na kopnu su proteklog vikenda organizovali u prisustvu velikog broja učesnika drugi po redu "4 XC TEAM CHALLENGE" čiji je program obuhvatao takmičenja u "paraglajdingu", "planinskom trčanju", "biciklizmu" i "kajaku".

Naše interesovanje, ovoga puta, je bilo usmjereno prema biciklizmu.
Na startu biciklističke trke našli su se aktuelni Šampioni Crne Gore i Srbije: Goran CerovićAleksandar Roman, inače biciklistički profesionalac u Grčkoj i bivši Šampion Crne Gore iz 2016. godine Demir Mulić.

Na kratkoj, ali ekstremno  teškoj brdskoj stazi crnogorski šampioni bili su bolji od šampiona Srbije Aleksandra Romana kome je pripalo treće mjesto. Pobijedio je aktuelni crnogorski šampion Goran Cerović kome je to bila, u ovoj godini, deseta pobjeda u brdskom biciklizmu. 

Veoma uspješan je bio i crnogorski bivši šampion Demir Mulić, ali i  nedavni juniorski šampion Crne Gore Baranin Stefan Bajčeta, dok je  peti bio Pavle Pejić iz podgoričke "Budućnosti".

Vrijedno je pomenuti da je na ovom atraktivnom takmičenju crnogorskom aktuelnom vicešampionu u MTB-u Igoru Đapiću iz bjelopoljskog "Ciclomonta" pripalo drugo mjesto i srebrena medalja u planinskom trčanju.

Branko Hajduković 

 

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.