Crna Gora

Održana I. biciklistička trka "Župa 2018."

Proteklog vikenda u Župi je održana I. biciklistička trka ''Župa 2018'' koja je sudeći po broju učesnika i samim tokom na pravi način promovisala ruralnu zajednicu što je i cilj projekta ''Aktivne ruralne zajednice za bolju budućnost'' u sklopu kojeg se trka i održala.

Ovaj projekat finansira Evropska unija preko Mreže za ruralni razvoj Crne Gore i ALTER programa, a sprovode ga organizacije Župa u srcu i Društvo mladih ekologa iz Nikšića.
 


Biciklistička trka "Župa 2018", startovala je danas u Miolju Polju u 10h, odakle su takmičari preko Puste Strane, Zagrada i Krstovača i glavnim putem uz Liveroviće dovezli do cilja opet u Miolju Polju, a dužina trase iznosila je 16km.

Biciklistička trka „Župa 2018“ okupila je 27 učesnika i osim rekreativaca trku su podržali i takmičari iz biciklističkih klubova – „Budućnost“  i „Džada“ iz Podgorice, „Leotara“ iz Trebinja, „Peruna“ i „Nik Bajk“-a iz Nikšića.
 


Takmičare je pozdravio predsjednik MZ Župa Dragoljub Radulović zahvalivši biciklistima na prisustvu i učešću.Kako je rekao ovo je još jedan u nizu uspješnih događaja koji su ove godine organizovani u Župi počev od Atletske trke, fudbalskih turnira, Župskih igara...  On se zahvalio nevladinim organizacijama Župa u srcu i DMEN što su u svoj program uvrstili ovaj događaj uz nadu da će ove organizacije i ubuduće u svojim programima akcenat dati na događaje u Župi.
 


Pobjednik I. Biciklističke trke ''Župa 2018'' u kategoriji profesionalaca je Momir Bulatović iz “Budućnosti”, drugi je bio Radosav Bezmarević iz “Džade”, dok je treće mjesto pripalo Pavlu Pejiću iz “Budućnosti”. U konkurenciji ''Rekreativci-Žene'',  Ranka Nikolić iz “Budućnosti” zauzela je prvo mjesto, Marija Pajović iz “Leotara” je bila druga, a Maja Cmiljić treća. Što se rekreativaca tiče prvo mjesto osvojio je Filip Nenezić, drugo Nikola Goranović, a treće MilanTepavčević.
 


Ispred organizatora Jovo Radulović iz organizacije ''Župa u srcu'' je naglasio: “Čini se da su ruralne zajednice  Crne Gore zapostavljene. Nekako se centar grada promoviše u svakom gradu, a periferna naselja slabije. Isto tako vidite što se tiče kulturnih dešavanja, gro kulturnih dešavanja je u centru grada, nikako u ruralnoj sredini. Mi pokušavamo sa “Društvom mladih ekologa” putem projekta kojeg sprovodimo da to promijenimo i ova današnja aktivnost je u tom cilju”, istakao je Radulović.

Želja organizatora je bila i da se pošalje šira poruka, a Župa je izabrana kao jedan potencijal koji može biti reprezent i za ostale ruralne zajednice. Sudeći po uspješnosti događaja svakako da se uspjela poslati poruka iz ove ruralne zajednice ka onima koji odlučuju o programima razvoja u Crnoj Gori.

Iz organizacije Župa u srcu se zahvaljuju Omladinskom pokretu Župa na pomoći u organizaciji i Područnoj saobraćajnoj jedinici MUP NIkšić čija je asistencija omogućila bezbjednije održavanje trke.

 

 

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.