Crna Gora

Najava: Tour of Montenegro 2019.

Od 13. do 15. septembra 2019. godine Biciklistički savez Crne Gore organizuje Međunarodnu drumsku biciklističku trku, pod nazivom "Tour of Montenegro 2019, koju čine dvodnevna Trka, “Grand Prix Kotor – Lovćen 2019”, a koja je ujedno i državno prvenstvo Crne Gore u drumskom biciklizmu i tradicionalna, treća po redu, jednodnevna Trka “Trophy Kuči 2019”.

Na „Tour of Montenegro 2019“ očekuje se nastup preko 100 takmičara iz petnaestak evropskih država, između ostalih Engleske, Francuske, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije, Grčke, Bugarske, Rumunije, kao i domaćina Crne Gore. Organizator je prihvatio učešće ukupno 12 ekipa sa 70 takmičara, ali s obzirom da je Trka otvorena i za individualne takmičare, ta brojka će svakako premašiti očekivanih 100 biciklista na startu Trke „Tour of Montenegro 2019“.
 


Timovi koji će se boriti za pobjedu na ovogodišnjem „Tour of Montenegro 2019“ su TBW23 Stuart Hall Cycling Team iz Velike Britanije, zatim dvije slovenačke ekipe, Kolesarski klub Bled i Kolesarski klub Kranj, ekipa Biciklističkog kluba Roda – Sisak iz Hrvatske, dvije bosanskohercegovačke ekipe, Herzegovina Team Mostar – Široki  i Biciklistički klub Zmaj od Bosne – Tuzla. Iz Srbije dolaze timovi Biciklističkog kluba Partizan – Beograd i Biciklističkog kluba CCN Metalac Rolling Stone – Kraljeva, kao i ekipa makedonskog Biciklističkog kluba Velo M Termalift – Kumanovo. Rumuniju će predstavljati UVT Devron West Cycling Team iz Temišvara, dok će čast domaćina braniti Reprezentacija Crne Gore i zajednička ekipa dva crnogorska biciklistička kluba, pod nazivom Mix Team Džada – MFR Tempo.
 


Na Trci će nastupiti nekoliko državnih šampiona, a svakako najzvučnije prijavljeno ime je Dušan Rajović, donedavno član slovenačkog Kontinentalnog tima Adria Mobil, koji će naredne godine voziti za francuski Pro kontinental tim Delko, a na Trci „Tour of Montenegro“ nastupiće u dresu matičnog kluba CCN Metalac iz Kraljeva. Takođe, na Trci će nastupiti pobjednik prošlogodišnje dvodnevne Trke na crnogorskim drumovima „Trophy Kuči 2018“, član makedonskog Biciklističkog kluba Velo M Termalift, Andrej Petrovski, potom dva slovenačka reprezentativca, učesnika predstojećeg Svjetskog prvenstva, iz slovenačkog Kranja, koji na „Tour of Montenegro 2019“, prema najavama, dolazi u najjačem šestočlanom sastavu. Od crnogorskih reprezentativaca, Danila Vukčevića i Demira Mulića, najviše se očekuje, kojima će podršku pružiti preostali prijavljeni članovi reprezentacije Crne Gore, Radosav Bezmarević, Dragan Jašović, Slobodan Milonjić i Miloš Vračar.
 


Ceremonijalno otvaranje Trke „Tour of Montenegro 2019“ je 13. septembra ispred Glavnih gradskih vrata u Kotoru, sa početkom u 14 sati. Istoga dana, u okviru Trke “Grand Prix Kotor – Lovćen 2019” i državnog prvenstva Crne Gore, u kategorijama seniori, mlađi seniori, juniori i mastersi, u muškoj i ženskoj konkurenciji, vozi se pojedinačni hronometar na relaciji Kotor – Trojica – Krstac, u dužini od 22 km, sa startom prvog takmičara u 16 sati. Drugog dana Trke “Grand Prix Kotor – Lovćen 2019”, 14. septembra, u Industrijskoj zoni Kotor vozi se kružna trka, 30 krugova, u ukupnoj dužini od 100,5 km. Start drugog dana glavne Trke “Grand Prix Kotor – Lovćen 2019” je u 12 sati. Takođe, na istoj stazi, sa početkom u 10 sati, održaće se drumsko prvenstvo Crne Gore, u muškoj i ženskoj konkurenciji, u kategorijama seniori, mlađi seniori, juniori, mastersi, kadeti, mlađi kadeti i pioniri. Narednog dana, 15. septembra, na programu je Trka “Trophy Kuči 2019”, koja će se voziti u prvom dijelu vinogradom kompanije Plantaže “13. juli”, a zatim do Kučkih korita, u ukupnoj dužini od 108 km. Otvaranje je u 10 sati, dok je start Trke zakazan za 11 sati.
 


Organizatori Međunarodne biciklističke drumske Trke “Tour of Montenegro 2019” ističu da su primarni ciljevi organizacije ove prestižne međunarodne biciklističke manifestacije promocija crnogorskog sporta i njegovih potencijala sportistima iz petnaestak evropskih država, kao i promocija biciklizma u Crnoj Gori. Ovo će biti prilika da se Crna Gora još jednom promoviše i međunarodno afirmiše, kao turistička i sportska destinacija.

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

1 komentar

  • Vucko Vucko Link komentara 15. 09. 2019

    Danasvbio u Kuce bilo je trke Kuci 2019 uspesno

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.