Bosna i Hercegovina

Zavidovićanin krenuo biciklom na rutu dugu 2. 000 kilometara

 Za oboljele od plućne hipertenzije, iz Zavidovića prema Tirani u subotu je  krenuo bosanskohercegovački biciklist Ismet Škulj.

Rutu dugu 2.000 km vozi kako bi dao svoj doprinos i podršku oboljelima od ove bolesti, želeći da na taj način skrene pažnju javnost na težinu i ozbiljnost bolesti, ali i na izuzetno težak položaj oboljelih od plućne hipertenzije, piše Zdici.info

Inače, ovo je njegova druga vožnja na relaciji do glavnog grada Albanije, ali je u odnosu na prošlogodišnju, ruta duža za oko 600 km.

Ovom rutom Ismet će voziti kroz četiri države sa svjetskim oznakama oboljelih od plućne hipertenzije i na taj način sudjelovati i u obilježavanju svjetskog dana posvećenog PH

Ismet Škulj se i ovom vožnjom pridružio mnogobrojnim sportistima svijeta koji daju podršku oboljelima i “udišu za njih” : GET BREATHLESS FOR PULMONARY HYPERTENSION

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Galileo

Sreću ne možeš kupiti ali možeš kupiti bicikl, to je dovoljno blizu.

 

Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.