Bosna i Hercegovina

Održan Pecka UCI C3 MTB maraton

Prvi Pecka Outdoor Festival održan od 25. do 27. maja u jednom od najljepših dijelova Krajine, selu Pecka u općini Mrkonjić Grad.

Bogat festivalski program podijeljen bio je u dva dijela. Prvi i drugi dan Festivala, petak 25. i subota 26. maja, rezervirani su za Cross country Maraton – Pecka XCM, dok se u nedjelju 27. maja održavao Dan za aktivnu porodicu.
 


Cross country Maraton - Pecka XCM je jedna od samo tri utrke u MTB - brdskom biciklizmu, koja je bodovana od strane Međunarodne biciklističke unije (UCI).

U petak 25. maja održala se probna ili trening utrka sa popratnim muzičkim programom, dok se glavna utrka održala u subotu 26. maja, sa početkom od 11:00 sati.

Unatoč tome što su biciklisti mogli da osvoje nove UCI bodove, te se tako približe ispunjavanju norme za Ljetne olimpijske igre, koje se 2020. dešavaju u Tokiju, Pecka MTB maraton obilježio je nastup od 30-tak učesnika.
 

 


Rezultate po kategorijama možete pogledati OVDJE.

Označeno u
Dijeli članak
Preuzimanje priloga:

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.