Bosna i Hercegovina

Državno prvenstvo u biciklizmu se vraća u Sarajevo

Obzirom na ekspanziju biciklizma kao vida prijevoza, rekreacije ali i sporta, udruženje Giro di Sarajevo je odlučilo prihvatiti organizaciju Državnog prvenstva BiH u cestovnom biciklizmu, disciplina hronometar i tako vratiti ovo elitno takmičenje u glavni grad Bosne i Hercegovine nakon više od 30 godina.

Prvenstvo se organizuje u saradnji sa Biciklističkim savezom Bosne i Hercegovine, a do sada su svoje prisustvo prijavili svi vodeći biciklistički klubovi iz cijele države, poput tuzlanskih Zmaja od Bosne i Jedinstva, BK-a Bihać, BK-a Mostar, BSK-a iz Banje Luke i drugih. Očekuje se učešće više od 60 takmičara koji će, u ovisnosti od starosne i jakosne kategorije kojoj pripadaju, voziti razdaljine od 10 do 40 km.
 


Takmičenje će biti održano 23. Juna 2018. (subota) na A transferzali u naselju Dobrinja, koja će od 10.00 sati do 16.00 sati biti u potpunosti obustavljena za saobraćaj motornih vozila i molimo vas da ovu informaciju u cjelosti prenesete vašim čitaocima/slušaocima/gledaocima.

Izuzetak će biti prilaz iz ulice Branislava Nušića iz naselja Dobrinja, iz koje će biti obezbijeđen ograničen protok saobraćaja do benzinske stanice i nazad, uz naizmjenično propuštanje vozila. Pješačke i biciklističke staze će biti slobodne za saobraćaj i događaj je otvoren za publiku.

Giro di Sarajevo poziva sve zainteresovane da podrže najbolje bicikliste Bosne i Hercegovine u nastojanju da osvoje titulu prvaka države, uz fer i korektno praćenje takmičenja. Molimo i sve vozače motornih vozila za susretljivost i strpljenje tokom održavanja takmičenja – obećavamo da ćemo saobraćajnicu otvoriti i prije roka ukoliko se takmičenje ranije privede kraju.

DODATNE OBAVIJESTI: 

Saobraćajnica se zbog priprema zatvara u 10.00 sati
Start takmičenja tačno u 11.00 sati
Dodjela medalja u 15.00 sati
Izjave organizatora moguće tokom cijelog takmičenja 

Više informacija o trci Državnog Prvenstva Kronometar možete dobiti OVDJE
 

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.