Bosna i Hercegovina

Vlasenica još jednom domaćin državnog Prvenstva

Biciklistički klub KPL Vlasenica će i ove godine biti domaćin i organizator Državnog prvenstva u brdskom biciklizmu - Eliminator 2018.

Utrka prvenstva će biti održana 8.7.2018. u Vlasenici, na stazi "Lijepa ravan", dužine oko 1.300m, sa početkom u 12:00h.

"Kao organizatori i domaćini, a nas ovog velikog sportskog događaja, spremni smo da prihbvatimo i ugostimo sve bicikliste, učesnike prvenstva iz cijele BiH. Ovih dana priveli smo kraju uređenje staze, kao i ostale aktivnosti oko takmičenja, ali i pored same organizacije na nama je i velika obaveza i odgovornost da takmičenje protekne upravom sportskom duhu. Posebno bih naglasio atraktivnost staze koja je, mislim, jedinstvena u BiH - nalazi se u prelijepom ambijentu ukružena borovom šumom, što joj daje posebnu draž, kako za takmičare tako i za publiku", rekao je Željko Lukić predsjednik KPL Vlasenica.

Na stazi će biti predstavljeni svi terenski uslovi koji su potrebni za ovo takmočenje - od kamenitog, makadamskog puta, livade. Trka se boduje i za Premijer ligu BiH i Nacionalno prvenstvo. Pored licenciranih profesionalnih biciklista, "Trka za veliku nagradu Vlasenice", za nelicencirane takmičare, kao i "Trka za najmlađe", biće organizovana u dvije kategorije - do 10 i preko 10 godina.
 


Propozicije trke možete pogledati u prilogu ispod.

Označeno u
Dijeli članak
Preuzimanje priloga:

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.