Bosna i Hercegovina

Tradicionalna škola biciklizma za najmlađe Giro Bambino bit će održana 8. jula

Nakon dvije odgode zbog kiše u junu, konačno su stigli sunčani dani koji obezbjeđuju sjajnu biciklističku zabavu za najmlađe na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu. Tradicionalna mala škola biciklizma je dobila finalni datum održavanja - nedjelja, 8. juli, tačno u podne, na lokaciji kod Novotel hotela Bristol.

Organizatori su već ranije najavili specijalni poligon za male bicikliste, učenje kroz prepreke i stručne savjete, ali i edukaciju vezanu za učestvovanje u saobraćaju što će biti od velike koristi svima kada stasaju da svojim dvotočkašima idu u školu ili na fakultet. A kako je u međuvremenu ocrtana i biciklistička traka na saobraćajnici kroz Vilsonovo šetlaište, biće održana i kratka edukacija za mališane i njihove roditelje vezana za njeno korištenje. Na kraju zabave biće dodijeljeni i tradicionalni pokloni za najsretnije bicikliste.
 


Iz udruženja Giro di Sarajevo pozivaju sve mališane na biciklistima i njihove roditelje na još jedno biciklističko druženje, uz napokon dočekano sunce, Quickie kroasane i Cappy Junior sokiće te specijalno voćno osvježenje koje obezbjeđuje Bingo. Događaj su pomogli Podravka i Ciklo Centar, a sve se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo uz saradnju sa Općinom Novo Sarajevo i MUP-om KS.

Izvor: KLIX.ba
 

Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.