Bosna i Hercegovina

Lejla Tanović radi povrede propušta svjetski kup u Italiji

Desetorostruka državna prvakinja i takmičarka profesionalnog SMF tima doživjela je povredu na treningu radi koje će propustiti nastup na svjetskom kupu u Val di Sole-u.

Lejla je na jednom od treninga imala pad na biciklu u kojem je došlo do povrede ligamenata na ramenu. Istu povredu naša takmičarka doživjela je na utrci Balkanskog prvenstva 2014 godine.
 


Najuspješnija bh. biciklistkinja trebala je nastupiti na utrci svjetskog kupa u Italiji koji se održava u nedjelju, međutim radi povrede iz njenog tima su radi predostrožnosti odlučili da nastup na ovoj utrci izostane. Proteklog vikenda Lejla je pokazala izuzetno dobru formu na maratonu održanom na Vlašiću na kojem je osvojila ubjedljivo prvo mjesto u ženskoj kategoriji sa vremenom koji bi bio dovoljan za četvrto mjesto u muškoj konkurenciji.

Nažalost jedan od naših ciljeva za ovu sezonu morat ćemo propustiti, nije riječ o pretjerano teškoj povredi i Lejla je već započela sa rehabilitacijom, međutim moramo razmišljati o ostatku sezone gdje nas očekuju izuzetno bitna takmičenja”, rekao je selektor reprezentacije Amar Njemčević.

Naredne sedmice se održava Balkansko prvenstvo u Rumuniji na kojem je naša takmičarka trebala da brani zlatnu medalju, međutim taj nastup je sada upitan iako se iz njenog tima nadaju da će doktor dati zeleno svjetlo za povratak na takmičenja. 
 

Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.